Metro-portal.hr

objavljeno 29.09.2013. 20:28:00
SAVJETI

Predanost je pravi recept za uspješan brak

Možemo mi misliti što god želimo, no uspješan se brak temelji na predanosti oba partnera, i to je neoboriva istina

Uspješan brak je moguć
Uspješan brak je moguć (Shutterstock)

Predanost i stalan rad na kvaliteti veze su dobitna kombinacija za uspješan brak, a ne stalne svađe ili izljevi ljubavi, pokazalo je britansko istraživanje koje je ustanovilo da predanost jača i štiti vezu. Jednostavnije rečeno, parovi koji se trude riješiti probleme jače su povezani.

Rad na vezi najveća je kvaliteta koju možete uložiti u svoj brak, pa u tom slučajevu neće biti predbacivanja i međusobnog optuživanja i za najmanje sitnice, što u konačnici definitivno vodi ili u nesretan brak ili u raskid.

Prihvaćanje partnera ne svodi se samo na prelaženje preko manjih mušica, nego treba biti potpuno, a velik broj parova krivo shvaća vezu - sve dok dobivaju više nego što daju, u vezi im je dobro, kad treba potegnuti, nastaju problemi. 

Uspješni parovi s brakom za primjer sebe vide kao tim, a ne dva pojedinca koji imaju svaki svoje potrebe. Ovakav je pristup neizmjerno zdraviji i kvalitetniji za vezu, jer na taj način mogu zajedno prebroditi sve probleme.

Naravno, i seks igra važnu ulogu, jer upravo je on faktor zbližavanja partnera. Nije toliko bitna učestalost koliko kvaliteta i tempo koji odgovara i jednom i drugom partneru. Kad se tu usklade potrebe, uz nužne kompromise, i oba su partnera zadovoljna, jednostavnije će se rješavati i drugi problemi.

Stoga, zasučite rukave i bacite daljinski iz ruke, imate posla :)

29.09.2013. 20:28:00
http://metro-portal.hr/predanost-je-pravi-recept-za-uspjesan-brak/80749/