Metro-portal.hr

objavljeno 24.04.2008. 00:14:02

Pravi odmor bez signala i e-maila

Turističke agencije sve više nude odmor bez tehnologije
Turističke agencije sve više nude odmor bez tehnologije

Sve je teže uteći na neko mjesto na planetu gdje nitko ne može locirati vaš mobitel ili vam poslati e-mail. Čak i donedavno potpuno telekomunikacijski izolirane destinacije poput američke doline Yosemite, Otočja Galapagos i Mount Everesta, danas su pokrivene signalima, a lokalni hoteli i kampovi nude i bežičnu internetsku vezu.

Upravo zato su turističke agencije osmislile novu avanturističku ‘foru’,  stručno nazvanu ‘unplugged vacation’. Na svijetu postoji samo pet turističkih destinacija u kojima je nemoguće da vam zazvoni telefon ili da provjerite e-poštu.

Gdje je faks?Jedan vikend na ranču Smith Fork u planinama Rocky Mountainsa, bez signala i interneta, košta 21 tisuću dolara. Vlasnik Andy Adams kaže da se dosad samo jedan gost požalio na nedostatak faksa. 

Prva na popisu ‘ištekanih’ turističkih područja je pustinja Gobi u kojoj je pokrivenost signala minimalna, a najčešće nikakva. Istu blagodat pružaju i divljine na Aljasci, a jedina država na svijetu koja nije ‘okupirana’ signalom je  Mongolija. Isključenošću od tehnoloških ‘napasti’ diči se i hotel Ksar Massa u južnom Maroku. Jedan takav kutak skrio se i u SAD-u. Na zapadnoj strani planinskog lanca Rocky Mountainsa još nikad nije zazvonio mobitel.  (METRO) 

24.04.2008. 00:14:02
http://metro-portal.hr/pravi-odmor-bez-signala-i-e-maila/6323/