Metro-portal.hr

objavljeno 15.09.2012. 16:35:00
WTF?!

Pranjem zubi protiv erektilne disfunkcije

Između ostalog, redovito i temeljito pranje zubi utječe na dobar seksualni život, pokazala je studija

Zdravi zubi = dobar seks
Zdravi zubi = dobar seks (FreeDigitalPhotos)

Svi znamo da zube treba prati redovito i temeljito, tome nas uče od malih nogu. No, kroz godine neki tu naviku izgube, a da ih potaknemo na vraćanje prenijet ćemo rezultate istraživanja američkog Društva za gerijatriju na preko 5 tisuća ispitanika.

Naime, ako ne perete zube kako treba, a žena ste, imat ćete 65 posto veći rizik za razvoj demencije u poznijim godinama, dok se šlampavim muškarcima taj rizik povećava za bitno manjih 22 posto. 

Znanstvenici su uvjereni da se bakterije koje se razmnožavaju u desnima mogu probiti do mozga i tamo napraviti pravi dar-mar uzrokujući oštećenja i upale. Primjerice, ljudi koji su oboljeli od Alzheimerove bolesti imaju puno više bakterija koje se povezuju s bolestima desni od zdravih ljudi.

Redovito pranje zubi smanjuje rizik od srčanog udara, upravo zbog istih bakterija sigurniji ste i od moždanog udara, a nećete imati niti bolesti desni ili upalu pluća. 

Što je još važnije, bolesti desni i zubi kod trudnih žena povezani s prijevremenim porodom i niskom porođajnom težinom novorođenčeta, a kronična bolest desni uzrokovana neredovitom zubnom higijenom češća je kod muškaraca nego kod žena i izaziva erektilnu disfunkciju.

Stoga, ako želite veselje u krevetu, perite zube ...

15.09.2012. 16:35:00
http://metro-portal.hr/pranjem-zubi-protiv-erektilne-disfunkcije/73903/