Metro-portal.hr

objavljeno 12.07.2010. 09:19:30
PFF 57

Poznati gosti na Pulskom festivalu

Festival igranog filma u Puli dočekuje svoje prve goste iz redova filmskih umjetnika.

Pula film festival Miki Manojlović
Pula film festival Miki Manojlović (PFF)

U srijedu, 14. srpnja u programu Europolis-Meridijani Festivala igranog filma u Puli na pulskom Kaštelu producent Paul Bradley prisustvovat će hrvatskoj premijeri filma Jamesa Ivoryja Grad posljednjeg odredišta. Bradley je naslijedio Ismaila Merchanta na mjestu producenta tvrtke Merchant-Ivory, a kao izvršni producent radio je na svim najslavnijim filmovima Jamesa Ivoryja uključujući nagrađivane filmove Soba s pogledom i Na kraju dana.

U ljubavnoj drami Grad posljednjeg odredišta glume Antonhy Hopkins, Laura Linney i Charlotte Gainsbourg, a u središtu zbivanja je mladi pisac čiji će dolazak uznemiriti živote članova obitelji preminulog književnika koji žive na velikom imanju u Urugvaju.

U četvrtak, 15. srpnja hrvatskoj premijeri filma Besa, snimljenoj u koprodukciji s Hrvatskom, prisustvovat će ugledni srpski redatelj i scenarist Srđan Karanović (Grlom u jagode, Petrijin vijenac...) i glavna glumica, Slovenka Iva Krajnc. To je drama o lijepoj Slovenki Lei, čiji je suprug mobiliziran, i nepismenom Albancu Azemu (glumi ga Miki Manojlović), koji skrbi o njoj jer je dao riječ (besu) njezinom suprugu, i njihovom međusobnom odnosu. Hrvatski koproducent i direktor fotografije je Slobodan Trninić.

Na samom kraju programa na Kaštelu, u petak 16. srpnja, njemački redatelj hrvatskog porijekla Damir Lukačević (čiji se prethodni film Oproštaj bavio hrvatskim iseljenicima u Njemačkoj) osobno će na hrvatskoj premijeri pod zvjezdanim nebom predstaviti intrigantnu futurističku ljubavnu dramu Transfer o paru starijih bogataša koji posebnoj klinici plaćaju da bi prešli u tijela dvoje mladih i živjeli novu mladost.

12.07.2010. 09:19:30
http://metro-portal.hr/poznati-gosti-na-pulskom-festivalu/44372/