Metro-portal.hr

objavljeno 05.12.2013. 14:57:00
FESTIVALI

Poznata satnica glavne večeri Illectricity Festivala

Poznata je satnica glavne večeri Illectricity Festivala koja će 7. prosinca 2013. predstaviti prave audio poslastice

Sjajna završna večer festivala
Sjajna završna večer festivala (Illectricity festival)

Deveti festival audio-vizualnih umjetnosti, Illectricity, održava se na više lokacija u Zagrebu do 7. prosinca. Hrvatski festival u hladnijem dijelu godine, koji dugu tradiciju temelji na otkrivanju novih glazbenih trendova zagrebačkoj festivalskoj publici, i ove je godine objavio sjajan lineup koji se uvijek očekuje s nestrpljenjem, a Illectricity festival predstavit će ga završne večeri 7. prosinca u Pogonu Jedinstvo.

Večer će predstaviti prave audio poslastice, a program otvara Nucomers Night pobjednik, 13-godišnji Viatori. Nastupit će i španjolski majstor deep house zvuka Pablo Bolivar, Eliphino koji predstavlja široku paletu zvukova od hip-hopa do housea, jedno od nazanimljivijih imena drum 'n' bass scene Rockwell, elektronički solo projekt iza kojeg se krije Janko Novoselić - Strobelyx te CFSN DJ-evi. Vizuale puca Liik, a moćan razglas od 20kW kontrolira Igor "LoPeaks" Ivanković, za svijetlo se brine Andrija Santro. Cijena ulaznice za glavnu večer Illectricity Festivala je 60 kuna u pretprodaji i na ulazu u klub do 00:00 i 75 kuna nakon. Više informacija o ulaznicama potražite na svim prodajnim mjestima Entria i na http://bit.ly/1faCw4G.

Otkrivena je satnica završne večeri Illectricity Festivala, a vrata se otvaraju u 22:30. 13-godišnji Viatori, pobjednik Nucomers natječaja, za pult staje u 23:00. U 23:45 na rasporedu je Strobelyx Live, Pablo Bolivar Live je od 00:30, nakon njega Eliphino od 01:30, Rockwell slijedi u 03:00, a večer zatvaraju CFSN DJ-evi od 04:30.

Viatori

Mladi 13-godišnji producent Viatori glazbom se počeo baviti već s 11 godina kada je otkrio interes za elektronsku glazbu, da bi godinu dana nakon toga otkrio glazbene alate u kojima je počeo producirati svoju glazbu. Kao utjecaje navodi Disclosure i Dalea Howarda, a većinom objavljuje deep house glazbu. Na završnu večer Illectricity Festivala dolazi kao pobjednik nedavnog Nucomers natječaja na kojem je zasluženo odnio pobjedu sa svojim uratcima koje će nam predstaviti uživo 7. prosinca.
http://soundcloud.com/viatorium

Strobelyx (Janko Novoselić, HR)

Strobelyx je elektronički solo projekt iza kojeg se krije Janko Novoselić. Strobelyx bljeska iza triju imena recentnije hrvatske produkcije,vrhunskih jazz glazbenika te čudovišta iz Bilka, Tobogana, LTM-a i inih etabliranih fuzičnoglazbenih projekata čiji je izraz klupska plesna glazba građena na basu, ritam mašini i samplovima, uz nerijetke improvizacije i stoga uvijek originalna i nikako prospustiva.

http://www.strobelyx.com/

Pablo Bolivar - Must world tour (Avantroot/Desolat, SPA)

Temperamentan i španjolski duh za playerima prenijet će majstor dubokotehnaškog zvuka, Pablo Bolivar, DJ i producent kojega prati glas autora glazbe sa stavom. Još od 1996., Bolivar plete svoj raznoliki glazbeni ukus, a 2003. na Bilbo-Rock Festivalu u Bilbau biva i nagrađen za svoj rad. Još od prvog albuma, "Anjanasîa", te projekta "Pulshar" koji potpisuje, Bolivar podastire iznimne plesne i eksperimentalne autorske uratke te remikseve, a stilski ostaje prepoznatljiv i u DJ setovima, koji su itekako kreativni, drugačiji i svakako plesni. Na ovogodišnjem Illectricityu, Bolivar nastupa uživo te u sklopu Must world turneje predstavlja novi album nazvan "Must", odu deep dubu, klasičnom house zvuku '90-ih te atmosferičnoj elektronskoj glazbi koja je gotovo prepoznatljivo bolivarska.

http://cargocollective.com/pablobolivar
https://soundcloud.com/pablo-bolivar

Eliphino (hoya hoya, UK)
Tom Wrankmore, poznatiji kao Eliphino, u glazbi je od malih nogu, a od prvotnog utjecaja hip-hopa proširio je paletu utjecaja na house i garage, potpisao je za Gilles Petersonovu Brownswood Electric kompilaciju, remiksira mnoge kolege te je izbacio EP Undivided Whole. Eklektični setovi uključuju širok spektar zvukova, od hip-hopa, garagea, housea, preko R'n'B-a, do dancehalla i junglea. Eliphino donosi paletu zvukova kojima će zagrijati posjetitelje Illectricity festivala.
https://soundcloud.com/eliphino

Rockwell (Shogun Audio, UK)
DJ i producent Thomas Green - Rockwell - jedno je od nazanimljivijih imena drum 'n' bass scene, a privukao je mnogo pažnje prije nego je ekskluzivno potpisao za Shogun Audio etiketu. Autor je nekolicine plesno podijskih glazbenih ubojica koji je u samo godinu dana pokazao

raznovrsnost produkcijkih, ali i DJ vještina te s razlogom tituliran kao 'Next Hype' na britanskom BBC Radiju 1, redovit na Rinse showovima te prisutan na festivalima poput Roskildea ili Global Gatheringa.
https://soundcloud.com/rockwell

CFSN DJ-evi

CFSN DJs, jedan je od glavnih projekata udruge Confusion, a po glazbenoj dužnosti proputovali su gotovo cijelu Europu te nastupili na festivalima kao što su EXIT, Sziget, Elevate, Outlook, Hideout, Share ili pak The Garden Festival, a organiziraju i CFSN večeri u Zagrebu. Članovi su Feelipa, Funk Guru, phillipe, Dubway, Josip Klobučar, itch, Æon, a svatko od njih pleše drugačije u vašim ušima.

https://www.facebook.com/cfsn.org?fref=ts

Vizuale puca Liik, a moćan razglas od 20kW kontrolira Igor "LoPeaks" Ivanković, za svijetlo se brine Andrija Santro.

U bogatoj nagradnoj igri na završnoj večeri festivala moći ćete osvojiti Illectricity limited edition majicu koje su složile poznate Dioralop dizajnerice.

Illectricity je pripremio i bogat popratni program, a sve detalje pronađite na stranici http://www.facebook.com/illectricity

Kao uvod u ovogodišnji festival pogledajte prošlogodišnji video na http://vimeo.com/79888191 Promo video za ovu godinu je na linku http://vimeo.com/80539360
Zagrijte se uz promo mix Illectricity Festivala https://soundcloud.com/cfsn/illectricity-festival-2013 Potražite Illectricity novine po cijelom Zagrebu i čitajte ususret festivalu.
Facebook event http://on.fb.me/HRHzIn

Više informacija o ulaznicama potražite na svim prodajnim mjestima Entria i Entrio.hr.
Organizator Illectricity Festivala je Confusion, Udruga za promicanje audio-vizualnih umjetnosti, a više o festivalu možete pronaći na:
http://www.facebook.com/illectricity

http://www.twitter.com/illectricity

05.12.2013. 14:57:00
http://metro-portal.hr/poznata-satnica-glavne-veceri-illectricity-festivala/81988/