Metro-portal.hr

objavljeno 18.06.2018. 14:01:00
DOĐITE

Poznata nova imena govornika devete TEDxZagreb konferencije

TEDxZagreb najavljuje nova imena govornika koji svojim životom, djelovanjem i postignućima šire pozitivan napredak naše zajednice

Novi govornici, nove ideje
Novi govornici, nove ideje (Arhiva)

Kreativni pojedinci, briljantni mislioci, vrhunski inovatori, samo su neki od opisa kojima TEDxZagreb najavljuje nove govornike konferencije koja će se održati 29. rujna u zagrebačkom kinu Europa. Govornici, njih 20-ak, imat će priliku u nešto više od 15-ak minuta prenijeti svoje ideje publici, ali i svijetu, jer će sva predavanja biti snimljena i naknadno obavljena na webu. Ukratko, tako TEDxZagreb najavljuje nova imena govornika koji svojim životom, djelovanjem i postignućima šire pozitivan napredak naše zajednice. I to sve, pod jedinstvenom temom konferencije - #satisfaction.

Predavač na Akademiji dramskih umjetnosti, bivši intendant Dubrovačkih ljetnih igara, kazališni redatelj koji je postavio preko pedeset dramskih tekstova i opera na daskama Hrvatske, Slovenije, SAD-a, Njemačke, Velike Britanije i Kine. Riječ je o Krešimiru Dolenčiću koji već više od 35 godina svakodnevno oduševljava javnost svojim spektakularnim režijama velikih javnih priredaba, a strast prema upravljanju doživljajima najbolje opisuje njegovu veliku ljubav prema kazalištu. Iako nepoznata široj javnosti, za ovu splitsku znanstvenicu čuli su gotovi svi znanstveni krugovi u Sjedinjenim Američkim Državama kada je prošle godine došla na čelo velikog projekta kojemu je cilj razrješenje najveće meteorološke tajne - razotkrivanje nastanka razornih oluja i ekstremnih oborina. Riječ je o doktorici znanosti Željki Fuchs, koja će sve TED-ovce uvesti u olujne oblake u potrazi za zadovoljstvom pronalaženja odgovora zašto i kako nastaju oluje. U vremenima kada se klima planete mijenja ona radi vrlo opasan, ali važan posao u kojem svakodnevno uživa.

Kada je prošle godine njegov kafić u Zagrebu uvršten na popis najboljih 600 kafića na svijeta, najpoznatiji i najuspješniji hrvatski barista, Nik Oroši, još jednom je potvrdio kako se ljubav prema kavi zaista isplati. Nik zrna kave pretvara u čisto zadovoljstvo, a njegov kafić već 13 godina privlači najveće ljubitelje uživanja u kavi. Ali, samo najbolji i oni koji doista strastveno stvaraju zadovoljstvo znaju recept za najbolju kavu. A upravo je uživanje u kavi jedna od tajnih strasti sljedećeg TED govornika za kojeg mnogi ne znaju kako, osim u nebeskim visinama, zadovoljstvo pronalazi i u ljudskoj psihologiji. Riječ je o Igoru Mikloušiću, najmlađem predstavniku najpoznatije hrvatske obitelji „balonaša", koji se 2015. godine s Balon klubom Zagreb sa Svjetskih zračnih igara vratio s jednim zlatom i ukupnim 24. mjestom. Damir Gobec, planinar je koji spaja posao i zadovoljstvo. Posebna strast mu je orijentacijsko trčanje za koje kaže kako je odličan spoj boravka u prirodi i adrenalinske zabave. Njemu znači toliko da je u Zagreb doveo svjetsko prvenstvo.

Novosti iz TED svijeta možete pratiti na globalnoj platformi www.ted.com, dok ćete više informacija o TEDxZagreb pronaći na sljedećim kanalima: 

Web page - http://tedxzagreb.com/

Facebook - https://www.facebook.com/TEDxZagreb/

Instagram - https://www.instagram.com/tedxzagreb/

Twitter - https://twitter.com/tedxzagreb

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/tedxzagreb/

18.06.2018. 14:01:00
http://metro-portal.hr/poznata-nova-imena-govornika-devete-tedxzagreb-konferencije/112785/