Metro-portal.hr

objavljeno 10.10.2017. 10:29:00
KNJIGE U SRCU

Poznata imena na Frankfurtskom sajmu knjiga

Najveći sajam knjiga na svijetu ugostit će brojna knjževna i politička imena

Frankfurtski sajam knjiga 2017.
Frankfurtski sajam knjiga 2017. (Screenshot)

Frankfurtski sajam knjiga, najveći sajam knjiga na svijetu, ove godine održat će se od 11. do 15. listopada, a ugostit će više od 7 000 izdavača iz više od 100 zemalja. Tradicija održavanja sajma seže još u Gutenbergovo doba, nakon što je prvi puta u pogon pušten tiskarski stroj.

Katja Böhne, glasnogovornica sajma, govori da je u današnje doba knjiga traženija nego ikad prije, a čitatelji dolaze s ciljem da vide i upoznaju što više autora. Iz tog razloga, ove će godina na sajmu gostovati Margaret Attwod, autorica svjetski poznatog romana "Sluškinjina priča", prema kojoj je snimljena i serija, Nicholas Sparks, autor ljubavnih romana poput "Bilježnice", te Ken Follett, Cecelia Ahern, Paula Hawkins i Dan Brown, koji bi na sajmu trebao predstaviti svoj novi triler "Origin", pred publikom od najmanje 1 800 ljudi.

Osim poznatih literarnih imena, na sajmu se očekuju i ona politička. Francuski predsjednik Emmanuel Macron i njemačka kancelarka Anglea Merkel potvrdili su svoj dolazak kao simbol prijateljstva i partnerstva između dvije države, a organizatori spremaju i govor o pitanju slobode izražavanja u Turskoj, pitanju koje je zaoštrilo odnose između Berlina i Ankare. 

Piše: Andrea Holi
10.10.2017. 10:29:00
http://metro-portal.hr/poznata-imena-na-frankfurtskom-sajmu-knjiga/107844/