Metro-portal.hr

objavljeno 11.05.2011. 22:41:00
PRESUDA GENERALIMA

Pozlilo branitelju koji je 23 dana na Trgu štrajkao glađu

Branitelj će tri dana ostati u Traumatološkoj klinici, Hitnu pomoć je navodno čekao gotovo dva sata

Trg bana Jelačića
Trg bana Jelačića (Arhiva)

Jednom od branitelja koji zbog haških presuda hrvatskim generalima već 23 dana štrajkaju glađu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, danas je pozlilo a u bolnicu ga je umjesto kola Hitne pomoći koja su dugo čekali, odvezao taksi, prenosi Hina.

Branitelj dragovoljac Domovinskog rata Željko Lončarević rekao je večeras da je mobitelom tri puta pozivao Hitnu pomoć jer je danas oko 13 sati njihovom kolegi u štrajku glađu, branitelju i invalidu Domovinskog rata bez noge Branimiru Dediću naglo pozlilo i pao je u nesvjest. Budući da Hitna pomoć nije dolazila više od sata, čak, kako je rekao Lončarević, sat i 50 minuta, bili su prisiljeni otići do stajališta taksija u Bakačevoj ulici i taksist je kombi vozilom došao po branitelja Branimira Dedića. Dedić je primljen u Traumatološkoj klinici, gdje će ostati tri dana, rekao je Lončarević večeras, dodajući da je to Dediću već treći put da je hospitaliziran.

Lončarević je rekao da su u taksi smjestili još jednog kolegu branitelja štrajkaša glađu, Marija Bibera, kako bi u bolnici primio infuziju. U Traumatološkoj klinici su Biberu, kaže Lončarević, rekli da mora ponovno zvati Hitnu. To su i učinili i Hitna pomoć je Bibera odvezla u bolnicu "Rebro". Tamo je dobio infuziju, nakon čega je pušten i večeras se ponovno pridružio kolegama braniteljima u štrajku glađu na Trgu bana Jelačića, rekao je Lončarević.

Dodao je kako je danas Hitnu uz njih zvala i policija. Taksist Ivica Maltar, koji je vozio branitelje Branimira Dedića i Marija Bibera, rekao je da je, kad su branitelji tražili taksi, on svojim vozilom došao na Trg bana Josipa Jelačića ispred šatora i odvezao ih u Traumatološku kliniku. U Hitnoj pomoći večeras se nisu mogli očitovati.

11.05.2011. 22:41:00
http://metro-portal.hr/pozlilo-branitelju-koji-je-na-trgu-strajkao-gladju/58744/