Metro-portal.hr

objavljeno 08.04.2014. 09:41:00
SUPER!

Pozivamo vas na Međunarodni otvoreni kup Hrvatske u plesu 2014.

U Zagrebu će se ponovo plesati, no ovog puta na Međunarodnom otvorenom kupu Hrvatske u plesu, od 12. - 16. travnja u sportskoj dvorani Prirodoslovne škole Vladimir Prelog

Dođite na ples!
Dođite na ples! (Menart)

Prije samo nekoliko tjedana niz hrvatskih gradova priključilo se proslavi Međunarodnog dana sreće plešući na taktove popularne pjesme Pharrella Williamsa, „Happy."  U Zagrebu će se ponovo plesati, no ovog puta na Međunarodnom otvorenom kupu Hrvatske u plesu, od 12. - 16. travnja u sportskoj dvorani Prirodoslovne škole Vladimir Prelog (Vukovarska 269), jednom od najvećih plesnih natjecanja na našim prostorima.

Organizatori natjecanja Hrvatski show dance savez i plesni klub Megablast, trenutno jedan od najtrofejnijih plesnih klubova u Hrvatskoj, najavljuju 1500 natjecatelja iz dvadesetak plesnih klubova iz cijele zemlje i okolice.

U kategorijama pojedinaca, parova, trija, timova, malih grupa, formacija i produkcija, natjecat će se u plesnim disciplinama hip-hop, break dance, disco dance, electric boogie/popping, street show, salsa, mambo, disco fox, show dance, modern, step i jazz dance i to po pravilima International Dance Organizationa (IDO)

Hrvatski show dance savez (HSDS) je nacionalni plesni savez kojemu je primarni cilj promicanje i širenje plesne djelatnosti kao sportske. Svojim aktivnostima djeluje na razvoj uličnih plesova,  umjetničkih plesova te parovnih plesova na području cijele zemlje. Danas članstvo u Hrvatskom show dance savezu zauzima 19 plesnih udruga odnosno 1329 registriranih natjecatelja iz gotovo svih državnih regija.

Megablast, klub koji je u početku trebao zadovoljiti kvalitetno osmišljavanje slobodnog vremena mladih ubrzo je prerastao te okvire i uključio se u postizanje viših estetskih i plesnih ciljeva koji su doveli do nastupa na državnim i međunarodnim natjecanjima. Višegodišnjim sudjelovanjem kluba na natjecanjima nisu izostali ni rezultati tako da danas raspolažu s više od 200 odličja. Višestruki prvaci Hrvatske te četverostruki svjetski prvaci, osim sudjelovanja na natjecanjima ističu se i kao organizator istih. Klub je ostvario preko 20 organizacija prvenstava u plesu na državnom nivou.

HSDS i Megablast, uz podršku grada Zagreba, udružili su snage spremajući vam još jedno fenomenalno plesno natjecanje od 12. - 16. travnja uz mnoge „best of the best"  hrvatske plesne klubove.

Dobne skupine natjecatelja:

mini kids do 7 godina

djeca do 11 godina

juniori od 12 do 15 godina

seniori od 16 godina

seniori2 od 31 godine.

Cijene jednodnevnih ulaznica za gledatelje su 30,00 kn.

Pozivamo vas da pratite i posjetite sljedeća natjecanja HSDS -a u 2014;

SHOW/STEP/MODERN/PAROVNI PLESOVI :

14. - 15. 6. 2014. DRŽAVNO PRVENSTVO, Dubrovnik

STREET/ PAROVNI PLESOVI :

21. - 22. 6. 2014. DRŽAVNO PRVENSTVO , Split

Sve informacije potražite na www.megablast.hr ili na facebook stranicama HSDS-a i Megablasta.

08.04.2014. 09:41:00
http://metro-portal.hr/pozivamo-vas-na-medjunarodni-otvoreni-kup-hrvatske-u-plesu-2014/84276/