Metro-portal.hr

objavljeno 01.12.2017. 13:01:00
MAKE SMTHNG

Poziv na radionice: Umjesto kupnje, izradimo ukrase i poklone!

Napravite poklone sami!
Napravite poklone sami! (Greenpeace)

Pozivamo građane da nam se pridruže i sudjeluju na kreativnim, besplatnim radionicama u organizaciji volontera Greenpeacea koje će se održati 2. i 3. prosinca 2017. od 11-18h u Zagrebu na adresi Ozaljska ulica 16.

Ovaj događaj dio je globalnog projekta Make Smthng koji se odvija u 23 zemlje na šest kontinenata. Cilj projekta je nizom aktivnosti uključiti građane da otkriju što se sve može izraditi od odbačenih materijala kao što su plastika, novine, čepovi, teglice, boce, žarulje i slično.

Održat će se radionice za djecu i odrasle, a neke od njih su origami radionica, radionice izrade božićnih ukrasa, ekoloških folija za hranu i izrada torbi od starih majica. Oduprimo se konzumerizmu koji nam se nameće u vrijeme blagdana i, umjesto kupnje, izradimo sami poklone i ukrase!

Više detalja o programu pročitajte na Facebook stranici Greenpeace Hrvatska.

PREZENTACIJE

"Zamke konzumerizma"

Subota, 2.12.2017. u 16:00

Prezentacijom "Zamke konzumerizma" posjetiteljima Make something weeka ukazat će se na globalni problem prekomjerne proizvodnje i potrošnje kojim svakodnevno stvaramo pritisak na prirodu i njezine resurse. Kako se oduprijeti globalnom trendu nepotrebne kupovine i na taj način pomoći pozitivnoj promjeni svoje okoline te kako pametnom kupovinom smanjiti utjecaj na okoliš pitanja su na koja će te moći pronaći odgovor.

"Problem plastike za jednokratnu upotrebu i kako ga riješiti "

Subota, 2.12.2017. u 16:45

Prezentacija "Problem plastike za jednokratnu upotrebu i kako ga riješiti " posjetiteljima će pružiti više informacija o svjetskom problemu onečišćenja plastikom za jednokratnu upotrebu, načinu na kojem se tom problemu pristupa na svjetskoj razini, ali i pružiti informacije na koji se način pojedinci mogu priključiti borbi za čišći okoliš.

RADIONICE

Sav materijal i pribor za rad su osigurani, ali građani mogu donijeti svoje materijale; plastične vrećice, staklene teglice, novine i časopise, plastične boce, obične istrošene žarulje, čepove.

ORIGAMI RADIONICA

2. i 3.12. od 11-12h

Origami je tradicionalna japanska vještina izrade figurica od papira. Hrvatsko origami društvo pokazat će vam kako od papira izraditi ukrase za bor, ali i kako meditirati uz savijanje papira.

RADIONICA EKOLOŠKIH FOLIJA ZA HRANU

2. i 3.12., od 11-18h

Jeste li već čuli za bees wax wraps odnosno za ekološke folije za hranu? Naši volonteri će vam pokazati kako da na jednostavan način od tkanine i pčelinjeg voska sami izradite ekološke folije za domaćinstvo koje možete višekratno koristiti, lako se održavaju i čiste u hladnoj vodi, ne sadrže štetne tvari, a vašu hranu održavaju dulje svježom. Najbolje od svega je što, zamjenjujući plastičnu foliju u vašoj kuhinji, štite i naš okoliš.

RADIONICA IZRADE BOŽIĆNIH UKRASA

2. i 3.12., od 11-18h

Otkrijte kako izraditi ukrase u koje ne trebate puno ulagati, samo svoje vrijeme, jer se većina ovih ukrasa izrađuje od stvari koje imate kod kuće. Odbačeni komad papira, plastične boce, čepovi, staklene teglice, istrošene žarulje, limenke, stari CD-i, samo su neki od materijala koje većina ne primjećuje, a nama će poslužiti da uz malo mašte i truda zajedno s vama napravimo ukrase za bor.

IZRADA TORBI OD STARIH MAJICA

Nedjelja 3.12.2017., od 14 -18h

U suradnji sa socijalnom zadrugom Humana Nova u nedjelju pripremamo zanimljivu radionicu izrade torbi od starih majica. Donesite staru majicu i uz pomoć naših volontera izradite torbu! 

01.12.2017. 13:01:00
http://metro-portal.hr/poziv-na-radionice-umjesto-kupnje-izradimo-ukrase-i-poklone/108889/