Metro-portal.hr

objavljeno 02.12.2013. 08:31:00
BILI SMO ...

Pozitivan koncert napunio Dom sportova

Atmosfera u punom Domu sportova je bila u skladu sa samim nazivom koncerta, pozitivna i opuštena, a publika je bila ujedinjena u ljubavi prema domaćoj glazbi

Bare je nastupio po prvi puta
Bare je nastupio po prvi puta (Suzana Svečnjak Romanić)

I devetu godinu za redom u Domu Sportova održan je Pozitivan koncert u organizaciji HUHIV-a (Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a) i agencije LAA kako bi obilježili Svjetski dan AIDS-a.

Atmosfera u punom Domu sportova je bila u skladu sa samim nazivom koncerta, pozitivna i opuštena, a publika je bila ujedinjena u ljubavi prema domaćoj glazbi te se u zraku  osjećala solidarnost i prihvaćanje. Dvorana je bila rasprodana i puna na kraju, no kako to kad nas biva, malo tko smatra da je ok doći na vrijeme na koncert tako da su mnogi popustili početak. 

Koncert su započeli riječki indie pop bend Quasarr koji svakako zaslužuju sve pohvale. Quasarr svojim singlovima hvataju vrhove top ljestvica unazad par mjeseci i svakako puno pridonose našoj alternativnoj sceni. Odlične stvari "Sjene", "Propaganda, "Ti" su i ovaj puta dobile potvrdu da bend stvarno zna što radi. Ovo im je bio treći nastup na Pozitivnom koncertu.  

U odličnoj organizaciji, ekipa je čekala svega petnaestak minuta do početka svirke drugog benda, a i sam koncert od početka je išao točno po rasporedu koji je najavljen. S.A.R.S su bend iz Beograda koji su zapravo jedni od rijetkih dobro prihvaćeni kod nas i do sada su punili klubove te ni ovaj puta publika nije ostala ravnodušna nego su veselo pratili ritam i pjevali uz bend. "Budjav Lebac, " Perspektiva" ,"Rakija" i "Lutka" su naravno imale najbolji odaziv publike. Veseli i zabavni zagrijali su dobro atmosferu za Urbana&4. 

Urban&4 su koncert započeli s manjim poteškoćama i umjesto započete pjesme "Kundera/Atom" nastavili su s pjesmom "Robot". Mislim da apsolutno nitko nije šutio dok su svirali "Budi moja voda" i čitava dvorana je orila zajedno s bendom dok je Urban sišao među publiku. Uz poziv da glasaju tj da zaokruže ljubav, Urban&4 su krenuli sa pjesmom "Odlučio sam da te volim". Hitovi "Black Tattoo", "Nebo" i "Mala Truba" su stvarno podigli još jedan ovaj pozitivan koncert na novu razinu. 

Majkama je ovo bio prvi nastup na Pozitivnim koncertu. Na pozornicu prvo dolazi bend, a zatim slijedi Bare - šepajući. I dalje mi nije jasno da li je on stvarno šepao ili je glumio jer je kasnije nastavio sa plesanjem i bacanjem po podu kao da mu nije ništa. Osim male pogreške u najavi pjesama gdje je Bare najavio "Krvarim od dosade" a odsvirali su "Fantastična vatra", sve je bilo ok.

Bare je imao par svojih iskrenih izjava od kojih je naveo da ne može vjerovati u kakvom društvu živi i kako je to sve odvratno i nenormalno i da ljudi nisu ljudi. Od brojnih hitova Majke su nas počastile ipak i sa pjesmom "Krvarim od dosade", "Put ka sreći, "Budi Ponosan" , "Iz sve snage".

U jednom trenu je Bare najavio pjesmu "Odvedi me"...i nastavio u p.m što je naravno nasmijalo većinu ekipe. Nakon lagane "Odvedi me" uslijedila je psihodelična stvar"Depresija" koja se po meni nije baš dobro uklopila u ovaj pozitivan koncert. Ali dobro, sve u svemu jako dobar koncert i jako dobra organizacija. I da ne zaboravim napomenuti, uz podjelu letaka gdje i kako se može tko testirati, čitavim Domom sportova jurcale su maskote spermija dijeleći kondome :). 

02.12.2013. 08:31:00
http://metro-portal.hr/pozitivan-koncert-napunio-dom-sportova/81912/