Metro-portal.hr

objavljeno 19.01.2019. 10:28:00
NAJAVE

Pozdrav novom valu za tjedan dana u Zagrebu

Pozdrav novom valu vraća se još jednom u Vintage Industrial kako bi nam dočarala atmosferu tog plodnog i kreativnog glazbenog razdoblja

Pozdrav novom valu
Pozdrav novom valu (Vintage Industrial)

Glazbena trupa POZDRAV NOVOM VALU sastavljena od izvrsnih glazbenika i bivših članova danas kultnih bendova 80-ih vraća se još jednom u Vintage Industrial kako bi nam dočarala atmosferu tog plodnog i kreativnog glazbenog razdoblja.

*************************************
AZRA
Rock sastav osnovan 1976. godine u Zagrebu. Azra je s vremenom postala jedan od najpopularnijih i najutjecajnijih, ali i najvažnijih bendova u bivšoj državi. Predvođen karizmatičnim Johnnyjem Štulićem, bend je u četrnaest godina karijere izdao čak devet albuma i eksperimentirao s različitim temama i stilovima, a poznat je i po tome što je svojim pjesmama često doticao važna socijalna, ali i različita filozofska pitanja.

*************************************
HAUSTOR
Zagrebački novovalni glazbeni sastav, osnovan 1979. godine, prestao postojati 1990. godine s 12 glazbenih izdanja. Korijeni grupe sežu u sastav Komuna, koju su radi neformalnih svirki 1977. g. osnovali Darko Rundek (rođen 1956. g.) i Srđan Sacher (rođen 1956. g.), a dvije godine kasnije dogodio se Haustor.

*************************************
ŠARLO AKROBATA
Glazbena skupina iz Beograda, koja je postojala od travnja 1980. do listopada 1981., a članovi su bili tri glazbena maga ovih prostora - Milan Mladenović, Dušan Kojić Koja i Ivica Vdović, koji su u kratkoj karijeri snimili jedan album - 'Bistriji ili tuplji čovek biva kad...'

*************************************
EKV
Jedna od najpoznatijih i najuspješnijih srbijanskih rock grupa. Grupa je nastala 1982. godine u Beogradu, kada su pjevač i gitarist grupe Šarlo akrobata, koja se malo prije toga raspala, Milan Mladenović i gitarist Dragomir Mihajlović Gagi osnovali sastav "Katarina II", a 3 godine kasnije mijenjaju ime u Ekatarina Velika i sve skupa broje 7 studijskih albuma..

*************************************
FILM
Nakon što su se razišli s Branimirom Štulićem i sastavom Azra, Marino Pelajić (bas-gitara), Mladen Juričić (gitara), Branko Hromatko (bubnjevi) i Jurislav Stublić (vokal), 1979. godine u Zagrebu osnivaju sastav 'Šporko šalaporko i njegove žaluzine', ali ga ubrzo mijenjaju u Film. Ubrzo im se pridružuje Jurij Novoselić (Kuzma Videosax) na saksofonu. Iza sebe su ostavili 11 glazbenih izdanja. Film 1987. godine nastavlja raditi i izmjenjenoj postavi pod imenom Jura Stublić i Film i sviraju i dan danas.

************************************
*************************************
POZDRAV NOVOM VALU održat će se 25.1. u Vintage Industraialu. Početak programa zakazan je za 23:30 sata. Ulaz u klub naplaćuje se od 22 sata, 20kn, odnosno 10kn za studente.

19.01.2019. 10:28:00
http://metro-portal.hr/pozdrav-novom-valu-za-tjedan-dana-u-zagrebu/116482/