Metro-portal.hr

objavljeno 09.03.2011. 13:30:39
OTVORENI PLAMEN

Požari uranili u Šibensko-kninskoj županiji

Na području Šibensko kninske županije zabilježana su jučer tri veća i 10 manjih požara, izvijestila je danas Policijska uprava šibensko-kninska.

Fotografija vijesti

Oko 12,15 sati izbio je požar na minski sumnjivom prostoru između Žitnića i Sedramića, koji je jutros u 7 sati ugašen, prenosi Hina. U požaru je izgorjelo 75 hektara trave i niskog raslinja. U gašenju su sudjelovali protupožarni zrakoplov kanader, protupožarni zrakoplov air tractor, te pripadnici javne vatrogasne postrojbe (JVP) Drniš, dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Drniš i državne interventne postrojbe (DIP) Šibenik.

Oko 15,20 sati izbio je požar na području Vodica, na predjelu „Starivlazi", koji je oko 18.45 sati ugašen. Izgorjelo je 12 hektara trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju su sudjelovali protupožarni zrakoplov kanader, protupožarni zrakoplov air tractor te pripadnici JVP Šibenik, DVD Vodice, Tisno, Zablaće, Pirovac, Brodarica i Zaton. Oko 17,50 sati u Žagroviću izbio je požar na otvorenom prostoru uz željezničku prugu, koji je pod nadzorom vatrogasaca.

Osim navedenih jučer je na području PU šibensko-kninske zabilježeno i 10 požara bez materijalne štete, od kojih pet na području Šibenika, tri na području Drniša i dva na području Vodica. Na mjestu požara danas tijekom dana će biti obavljeni očevidi, navodi PU šibensko-kninska.

Šibensko-kninska policija ističe i kako je obavljenim očevidom na mjestu požara u Biskupiji, od 7. ožujka, utvrđeno da je uzrok požara otvoreni plamen, o čemu će biti izviješćeno Općinsko državno odvjetništvo u Kninu. Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) zabilježila je jučer i požare u Istarskoj, Dubrovačko-neretvanska županija i Krapinsko-zagorskojh županiji.


09.03.2011. 13:30:39
http://metro-portal.hr/pozari-uranili-u-sibensko-kninskoj-zupaniji/56280/