Metro-portal.hr

objavljeno 13.08.2012. 21:41:00
STRAHOTA

Požari u dolini Neretve bijesne i dalje

Po sadašnjim procjenama, vatra je zahvatila više od tisuću hektara trave, niskog raslinja i šume, a požari još nisu pod kontrolom

Požari i dalje bijesne dolinom Neretve
Požari i dalje bijesne dolinom Neretve (Arhiva)

Stanje na požarištu u dolini Neretve, na području Komina i Kule Norinske, i dalje je teško, a gasitelji i dalje čine sve kako bi požar stavili pod nadzor.

Po riječima vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića, posebno je teško bilo poslijepodne, kada se pojačao maestral, a vatra je zaprijetila naseljima Momićima i Matijevićima.

No, vatrogasci su uspjeli odbraniti sve kuće i nitko nije stradao. Veliku pomoć pružile su im zračne snage na zapadnom i istočnom dijelu požarišta. Tijekom gašenja jedan je vatrogasac lakše ozlijeđen.

Osim 95 pripadnika vatrogasnih postrojba Dubrovačko-neretvanske županije, požar gasi i 41 vatrogasac iz Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije te stotinjak pripadnika Hrvatske vojske.

Po sadašnjim procjenama, vatra je zahvatila više od tisuću hektara trave, niskog raslinja i šume.

"Pred nama je duga noć, ali očekujemo da ćemo uspjeti i požar staviti pod kontrolu", rekao je Stjepan Simović.

Kako je priopćio DUSZ, na području Dubrovačko-neretvanske županije i dalje je u tijeku gašenje požara na području Mokošice, a požar je aktivan još na zapadnom dijelu požarišta prema Grabovici.


13.08.2012. 21:41:00
http://metro-portal.hr/pozari-u-dolini-neretve-bijesne-i-dalje/73272/