Metro-portal.hr

objavljeno 31.05.2011. 19:26:19
BOCE ZA KISIK

Požar u vojarni Zemunik napravio manju štetu

Tijekom požara nitko nije ozlijeđen, brzo je ugašen a letačke i ostale aktivnosti u postrojbi nastavljene su

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva/Ilustracija)

Prilikom punjenja boca kisikom na ventilu jedne izbio manji požar u objektu zrakoplovne baze Zemunik, prenosi Hina. Nitko nije ozlijeđen, a nastala je manja materijalna šteta.

Služba za odnose s javnošću Ministarstva obrane (MORH) priopćila je poslijepodne da je bocu za kisik za avion Pilatus PC 9M punio ovlašteni djelatnik 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO (zrakoplovno-tehnički specijalist) koji je odmah po izbijanju požara pokušao s protupožarnim aparatom ugasiti požar i nakon toga je zatražio pomoć.

Požar je ubrzo ugasila protupožarna skupina iz stalnog dežurstva vojarne Zemunik i protupožarno vozilo Zračne Luke Zadar. Tijekom požara nitko nije ozlijeđen, a nastala je manja materijalna šteta na kolicima za kisik koja su dio zemaljske opreme.

Dodaje se da je kisikana - objekt u kojemu se pune boce kisikom, izdvojen i udaljen od piste. Služi za punjenje boca koje se koriste u opsluživanju letenja, a boce pune djelatnici Zrakoplovno-tehničke bojne te zrakoplovne baze sukladno propisima i postupanju sa kisikom. Boce za punjenje uredno su servisirane i s vrijedećim atestom.

Kako se navodi, sve letačke i ostale aktivnosti u postrojbi danas su provedene nesmetano, a istraga o uzrocima i okolnostima požara je u tijeku.

31.05.2011. 19:26:19
http://metro-portal.hr/pozar-u-vojarni-zemunik-napravio-manju-stetu/59537/