Metro-portal.hr

objavljeno 10.10.2010. 21:43:01
STANJE JE STABILNO

Požar na trajektu u Baltičkome moru konačno pod kontrolom

Na trajektu u Baltičkome moru se u trenutku izbijanja požara nalazilo 249 putnika i članova posade

Trajekt
Trajekt (Getty Images)

Požar koji je izbio u subotu na trajektu u Baltičkome moru u danskim teritorijalnim vodama, gotovo je potpuno ugašen u nedjelju, nakon više od 30 sati, izvijestilo je operativno zapovjedništvo danske mornarice.

Na trajektu se u trenutku izbijanja požara, prouzročenog slučajnom eksplozijom, nalazilo 249 putnika i članova posade. Svi su na vrijeme evakuirani, pa nije bilo poginulih. Ozlijeđene su 23 osobe kojima je pomoć pružena u medicinskoj ustanovi.

Trajekt je od subote usidren u luci na danskom otoku Langelandu. "Više se ne vidi plamen na trajektu, tek dim koji je manji nego jučer", rekao je za France presse danski vojni dužnosnik. "Stanje je stabilno, a vatrogasci i dalje 'gase' trajekt izvana", kazao je te istaknuo kako je opasnost od zagađenja zbog mogućeg istjecanja goriva minimalna.

U rezervoarima trajekta nalazi se oko 200 tona goriva, no oni nisu oštećeni i nije zamijećeno istjecanje. Lisco Gloria, trajekt koji je plovio pod litavskom zastavom, a u vlasništvu je danske tvrtke DFDS isplovio je iz njemačkog Kiela prema Klaipeti u Litvi, no u noći na subotu, uslijed eksplozije na gornjoj palubi izbio je požar. (hina/metro-portal)

10.10.2010. 21:43:01
http://metro-portal.hr/pozar-na-trajektu-u-baltickome-moru-konacno-pod-kontrolom/49529/