Metro-portal.hr

objavljeno 16.07.2011. 18:39:00
VATRENA STIHIJA

Požar na Braču još nije pod kontrolom, stiglo pojačanje

Najveći broj vatrogasaca usmjeren je na istočni dio požarišta, a uspješno je sanirano nekoliko mjesta na kojima je došlo do izdimljavanja uslijed vjetra koji je poslijepodne zapuhao

Fotografija vijesti

U pomoć gasiteljima na Braču pristiglo je još oko 50 vatrogasaca sa 19 vozila, kako bi se borili sa vatrenom stihijom, javila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje, prenosi Hina. Dio vatrogasaca će dolaskom novih na zasluženi odmor.

Najveći broj vatrogasaca usmjeren je na istočni dio požarišta, a uspješno je sanirano nekoliko mjesta na kojima je došlo do izdimljavanja uslijed vjetra koji je poslijepodne zapuhao, izvijestili su iz DUZS-a, čiji ravnatelj Damir Trut je obišao požarište, zajedno sa splitsko-dalmatinskim županom Antom Sanaderom i načelnikom općine Nerežišće Lovrom Kuščevićem.

U općini Nerežišće ranije je održana sjednica Stožera zaštite i spašavanja općine Nerežišće na kojoj je donesena odluka da se u Vijećnici općine osniva Operativni stožer zaštite i spašavanja za cijeli otok Brač sastavljen od predstavnika DUZS-a, lokalne zajednice, vatrogastva, hitne medicinske pomoći i Crvenog križa. To će biti glavni logistički centar koji će koordinirati sa svim aktivnostima u pružanju pomoći vatrogascima na cijelom požarištu te u saniranju posljedica požara.

Hrvatski crveni križ će u sportskoj dvorani Hrvatskog doma u općini Nerežišće osigurati smještaj i prehranu za sve vatrogasce, a cijelo vrijeme će u Stožeru dežurati jedna ekipa hitne pomoći.

Osim na Braču, u Splitsko-dalmatinskoj županiji je izbio požar i kod Primorskog Doca, zbog kojega je poslijepodne kasnio putnički vlak iz Zagreba za Split.

16.07.2011. 18:39:00
http://metro-portal.hr/pozar-na-bracu-jos-nije-pod-kontrolom-stiglo-pojacanje/61364/