Metro-portal.hr

objavljeno 26.06.2011. 20:41:00
DUZS:

Požar kod Splita lokaliziran, izbio manji u Zagrebu u zgradi HT-a

Kod Kamena, tri kilometra istočno od Splita, izgorio je jedan i pol hektar mlade borove šume, trave i niskog raslinja

Vatrogasci
Vatrogasci (Arhiva)

Na osmom katu zgrade HT-a u Ulici grada Vukovara u Zagrebu, u restoranu Adria, danas oko 15,30 sati izbio je požar, koji su vatrogasci ubrzo ugasili, a nitko nije ozlijeđen, doznaje se u Policijskoj upravi zagrebačkoj, prenosi Hina.

Policija navodi da je u restoranu Adria došlo do požara dva hladnjaka. Točne okolnosti izbijanja požara bit će utvrđene po završetku očevida.

Lokaliziran požar kod Splita

Požar otvorenog prostora na području kod Kamena, tri kilometra istočno od Splita lokaliziran je u 18,07 sati, a izgorio je jedan i pol hektar mlade borove šume, trave i niskog raslinja, izvijestila je večeras Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

U gašenju su sudjelovali Javna vatrogasna postrojba (JVP) Split te više Dobrovoljnih vatrogasnih društava s ukupno 32 vatrogasaca i 12 vozila. Pomoć iz zraka su im pružala dva kanadera i dva helikoptera. U tijeku je sanacija požarišta.

U 16,45 sati ugašen je i požar otvorenog prostora na području Kaštjuna, kod Pule, za kojeg je dojava u pulsko Vatrogasno operativno središte (VOS) stigla oko 16 sati. Izgorjelo je 5 hektara trave i 40 bala sjena.

U gašenju požara sudjelovali su JVP Pula te dobrovoljna vatrogasna društva iz Medulina, Ližnjana i Pule s ukupno 30-tak vatrogasaca i 12 vozila.

26.06.2011. 20:41:00
http://metro-portal.hr/pozar-kod-splita-lokaliziran-izbio-manji-u-zagrebu-u-zgradi-ht-a/60599/