Metro-portal.hr

objavljeno 20.08.2012. 09:37:13
OBALA

Požar kod Skradina i dalje bukti

Unatoč cjelodnevnom gašenju s četiri kanadera, air tractorom i helikopterom, gasitelji nisu uspjeli obuzdati požar kod Bratiškovaca

Ni kanaderi ne uspijevaju ugasiti požar
Ni kanaderi ne uspijevaju ugasiti požar (Arhiva)

Požar borove šume na području Bratiškovaca kod Skradina i dalje se gasi, a tijekom noći na požarište je u pomoć upućeno 52 vatrogasca i 13 vatrogasnih vozila s područja Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske i Sisačko-moslavačke županije te Zadarske županije, izvijestio je jutros DUZS.

Na požarište će biti upućena i Državna intervencijska postrojba Split te dva kanadera.

Tijekom jučerašnjeg dana požar su iz zraka gasila četiri kanadera, air tractor i helikopter. Požar su gasili i Državna intervencijska postrojba Šibenik i županijske vatrogasne snage - oko 100 vatrogasaca i 30 vatrogasnih vozila.

Požar na otvorenom prostoru na području Kistanja kod Zečeva je ugašen. Požar se proširio sa zadarske županije iz mjesta Dobropoljci-Stankovci. Požarom je zahvaćeno 40 ha trave, niskog raslinja,makije i smrike. U gašenju požara je sudjelovalo ukupno 32 vatrogasaca i 10 vatrogasnih vozila.

Na požarištu kod mjesta Sitno Donje kod Žrnovnice tijekom noći radilo se na sanaciji. U gašenju požara tijekom jučerašnjeg dana sudjelovala su tri protupožarna zrakoplova kanadera i dva helikoptera. Požar su gasili i DIP Split te županijske vatrogasne snage - ukupno 82 vatrogasaca i 27 vatrogasnih vozila. Požarom je zahvaćena borova šuma i trava.

20.08.2012. 09:37:13
http://metro-portal.hr/pozar-kod-skradina-i-dalje-bukti/73394/