Metro-portal.hr

objavljeno 28.08.2012. 09:28:00
DUZS

Požar kod Peruće i dalje gori, planulo na Dugom otoku

Rano ujutro buknuo je požar kod mjesta Sali na Dugom otoku, kod Rudina vatrogascima pritekla u pomoć i vojska

Bura razbuktala požare
Bura razbuktala požare (Arhiva)

Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je zahtjev u 05:23 sati za pomoć u gašenju požara šume kod mjesta Sali na Dugom Otoku. Na terenu se nalaze zemaljske snage Sezonske privremene vatrogasne postrojbe i vatrogasci DVD-a Sali.

Požar trave i visokog raslinja kraj brane Peruča i dalje je aktivan te je pod nadzorom gasitelja. U požaru sudjeluju zračne i zemaljske snage. Na teren pristižu i izvanredne županijske snage koje će sudjelovati u gašenju.

Požar u blizini naselja Satrić u općini Hrvace i dalje je aktivan. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i borova šuma, a u gašenju sudjeluju zračne i zemaljske snage.

Požar na području Rudina kod Kaštela i dalje je aktivan te je pod nadzorom gasitelja, a gašenje i sanacija i dalje su u tijeku. U pomoć vatrogasnim snagama, sinoć su oko 21:00 sat pristigli i pripadnici Oružanih snaga. Ukupno je na terenu 202 gasitelja i 45 vozila. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje, makija, borova šuma, maslinici i vinogradi, dok je oštećeno nekoliko objekata i jedan automobil.

Tijekom noći na područje općine Hrvace upućena je i izvanredna dislokacija iz primorsko-goranske, zadarske, istarske i dubrovačko-neretvanske županije s 36 vatrogasaca i osam vatrogasnih vozila, a tijekom jutra stići će u splitsko-dalmatinsku županiju i izvanredna kontinentalna dislokacija iz zagrebačke, virovitičko-podravske, požeško-slavonske i koprivničko-križevačke županije s 53 vatrogasaca i 10 vatrogasnih vozila.

Dubrovačko-neretvanska županija

27. kolovoza u 21:52 sati Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a,  zaprimilo je zahtjev za pomoć u gašenje  požara otvorenog prostora između Putnikovića i Žuljane na poluotoku Pelješcu. Požarom je zahvaćena veća površina borove šume i niskog raslinja na nepristupačnom terenu. Požar gase zemaljske snage, a tijekom jutra na požarište će biti upućene i zračne snage.

Šibensko-kninska županija

Požar kod Bilica na predjelu Lugovići pod kontrolom je gasitelja. U gašenju su sudjelovali Canadairi i zemaljske vatrogasne snage. U tijeku je sanacija požarišta.

Požar na Svilaji kod mjesta Donji Baljci i dalje se gasi, a osim zemaljskih vatrogasnih snaga iz šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije požar su gasili i jedan Canadair.

28.08.2012. 09:28:00
http://metro-portal.hr/pozar-kod-peruce-i-dalje-gori-planulo-na-dugom-otoku/73571/