Metro-portal.hr

objavljeno 13.07.2010. 17:28:00
NEOČEKIVAN RSPLET

Povučen rebalans proračuna Grada Zagreba

Gradska uprava povukla je rebalans te će pristupiti mjerama privremene obustave izvršenja proračuna

(Damjan Tadić/Cropix)

Pročelnik zagrebačkoga Gradskog ureda za financije Slavko Kojić povukao je danas, u ime gradske uprave, prijedlog rebalansa proračuna nakon što je većina u Gradskoj skupštini podržala amandmane SDP-a i HNS-a na taj rebalans te je najavio privremene mjere obustave izvršenja proračuna na tri mjeseca.

"Nakon povlačenja rebalansa, gradskoj upravi ostalo je jedino da pristupi mjerama privremene obustave izvršenja proračuna", kazao je Kojić u popodnevnom nastavku sjednice Gradske skupštine.

Naglasio je kako će tijekom ljeta nastojati poduzeti sve kako bi se iznašlo 95 milijuna kuna za subvencije ZET-u, budući da je zakidanje ZET-a za tu cifru i bila glavna zamjerka iz SDP-ova i HNS-ova amandmana na rebalans.

>>Srića: U Zagrebu se poslovi dogovaraju na kavici

Kojić je objasnio kako se taj iznos ne može namiriti iz 58 pozicija, kako što su to predlagala dva kluba zastupnika, jer bi se tako stvorili novi problemi zbog već ugovorenih obveza.

Predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem je napomenuo kako će skupština biti spremna i na zasjedanje od 15. srpnja do 15. rujna dođe li takav prijedlog od gradonačelnika prije jeseni.

Zastupnici su jednoglasno prihvatili ocjenu skupštinskog Odbora za financije da u postojećem rebalansu nije pokriven manjak prihoda nad rashodima zbog čega su izrazili zabrinutost te zatražili raščišćavanje odnosa između Grada i Zagrebačkog holdinga.

Zastupnici raspravljaju o prijedlogu izmjena mreže javne zdravstvene službe, a većina ih je nezadovoljna predloženim spajanjem sedam gradskih bolnica u dvije.(hina/metro-portal)

13.07.2010. 17:28:00
http://metro-portal.hr/povucen-rebalans-proracuna-grada-zagreba/44457/