Metro-portal.hr

objavljeno 09.12.2013. 17:12:00
NAJAVE

Povratnički singl grupe YAMMAT

Novi singl „Tragovi" bit će uvršten i na kompilacijski album YAMMAT FM koji će početkom 2014. godine biti objavljen na etiketi Yammat Records/Menart

Tragovi izlaze na novom albumu Yammat FM
Tragovi izlaze na novom albumu Yammat FM (Mare Milin)

Nakon nekoliko godina stanke, zagrebačka grupa Yammat napokon predstavlja novu pjesmu „Tragovi" koju pjeva Ivana Babić - originalni Yammatov vokal kojeg svi pamte s hitova: „Putujem", „Nada", „U bojama", „Tvoje lice se promijenilo" i mnogih drugih.

„Pjesma „Tragovi" govori o promjenama koje su nam svima tako potrebne, bilo nama kao pojedincima, bilo društvu u cjelini. Danas, više nego ikada, svjedoci smo osobnih i društvenih apsurda. Živimo u vremenima koja se nikako nisu smjela dogoditi" - komentiraju iz Yammata.

Obavijen kontroverzama još od svojih prvih glazbenih koraka Yammat se svojim debitantskim albumom "Plan B" iz 2004. godine na hrvatskoj glazbenoj sceni pozicionirao kao jedan od protagonista modernijeg glazbenog usmjerenja: chillout/astralnog popa, kako su ga, netom po objavljivanju "Plana B",  trendovski definirali najutjecajniji hrvatski glazbeni kritičari, recenzenti i DJ-i.

Kako zvuči novi singl možete provjeriti odmah:

Događaji koji su uslijedili potvrdili su kako je, kada je YAMMAT u pitanju, riječ o svemu samo ne o "školskom primjeru" izvođača koji će nakon odlično prihvaćenog debitantskog ostvarenja "pod hitno" ići u studio i brže-bolje snimiti i objaviti drugi studijski album.

Formiranja "glazbenih frakcija i izvedenica" vrlo sličnoga zvuka te uvijek intrigantna situacija na temu "tko je Yammat i postoji li Yammat" dali su dodatni dašak kontroverze u cijelu priču oko Yammata.

Tako ćete nerijetko moći čuti pridjeve kako nekome nešto zvuči ili djeluje - yammatovski.

A ima li što yammatovskije od novog singla Yammata?

Novi singl „Tragovi" bit će uvršten i na kompilacijski album YAMMAT FM koji će početkom 2014. godine biti objavljen na etiketi Yammat Records/Menart.  Na albumu će se naći nove pjesme izvođača iz Yammat Records kao što su Nipplepeople, Das Wegas, Egoklinik, PigPop, Vanda Winter i još poneko iznenađenje.

Više o Yammatu na službenim Facebook stranicama.

09.12.2013. 17:12:00
http://metro-portal.hr/povratnicki-singl-grupe-yammat/82063/