Metro-portal.hr

objavljeno 27.02.2008. 22:15:58

Povratak u svijet princeza i vilenjaka

Agatha Ruiz de la Prada svoju je prepoznatljivu modnu originalnost, pozitivnost i šarenilo duha dokazala dizajnirajući namještaj za najmlađe

U trgovinama Agathe Ruiz de la Prade mogu se naći i DVD playeri, mobiteli, laptopi...
U trgovinama Agathe Ruiz de la Prade mogu se naći i DVD playeri, mobiteli, laptopi... (FOTO: Prada Madrid)

Španjolka Agatha Ruiz de la Prada sve je samo ne obična. Svojim otkačenim, ali urbanim stilom već je odavno osvojila svijet mode u kojem se nametnula kao jedna od najinovativnijih dizajnerica koja se ne boji riskirati i pokazati svoj dječji duh. Rođena je 1960. u Madridu, a kako nam je priznala u intervjuu kada je prošle godine gostovala u Zagrebu na Wella Fashion Weeku, još se kao 10-godišnja djevojčica zaljubila u umjetnost.

Dizajnerica svih sanjara

Često je posjećivala kazališta i muzeje, pa je bilo i za očekivati da će ‘kad odraste’ ostati u tom svijetu ili barem ostati povezana s njim. Danas omiljena dizajnerica svih sanjara iza sebe ima bogatu karijeru koja uključuje sudjelovanje na svim važnijim Tjednima mode u svijetu.

No, de la Prada nije orijentirana isključivo na odjevne predmete. Svoj talent i strast za izazovima i adrenalinom usmjerila je na pokretanje još jednog businessa - izrađivanje namještaja i kućnih potrepština. I u tome se pokazala iznimno uspješnom, pa danas sve više ljudi s veseljem očekuje što će novo izaći iz radionice svestrane Španjolke.

Razigranost i veselje osnovne su karakteristike njezinih šalica, olovaka, tanjura, stolica, ali i modernijih stvari poput DVD playera, laptopa i mobitela. Jedna kolegica jednom je prilikom rekla: ‘Nema toliko beživotnog predmeta da mu Agatha Ruiz de la Prada ne bi mogla ubrizgati život.’ I bila je sasvim u pravu. Nedavno je dizajnerica koja živi u Madridu osmislila kolekciju šarenih tanjura, posuda i šalica koju su stručnjaci proglasili ‘kolekcijom koja može uljepšati dan čak i najtužnijoj osobi’.

A glavne karakteristike kolekcije upravo su onakve kakve smo i očekivali od Parde - pozitivne, blago euforične s primjesom elegantnog humora. Tako su srca, crtice, vijuge i točkice na šalicama, tanjurima i ostalim kuhinjskim predmetima idealne za one koji žele na što romantičniji način razveseliti voljenu osobu posebnim doručkom, a svi ti predmeti mogu poslužiti i kao idealan dar dragim prijateljima za neke značajne datume. Nemojte sumnjati, sigurno ćete se oduševiti, bez obzira na to kakav ukus imali. 

No, ono što je nas posebno oduševilo, a vjerujemo da će tako biti i sa svim mladim majkama, jest dječja kolekcija simpatičnog šarenog namještaja. Zeleni tobogan, stolice u obliku srca, žuta kućica..., toliko su nam se svidjeli, da smo ih, iako već odavno nismo djeca, poželjeli kupiti i za svoje sobe.

Šarmantan pristup

Agatha Ruiz de la Prada ovom je kolekcijom pokazala što ona uistinu jest - dijete u tijelu žene koje se još uvijek veseli malim stvarima, bombonima ili, pak, lutki koju dobije za rođendan.

Osim soba za naše najmlađe, koje su uglavnom - kako to i priliči - u svjetlijim bojama, de la Prada je osmislila i kupaonice za klince i klinceze koje su, gle čuda, opet prepune srca, zvjezdica, točkica i ostalih dječjih simbola. Dakako, dimenzije kupaonske opreme i namještaja prilagođene su našim najmlađima, a budite uvjereni kako će u takvom ruhu, vaše dijete vrlo rado oprati svoje ručice i to u vašem društvu.

Agatha Ruiz de la Prada je dizajnerica koja na tako šarmantan način budi dijete u nama, podsjeća nas na dane kada smo vjerovali u priče o Djedu Božićnjaku, Petru Panu i Trnoružici.

Zapravo, kada malo bolje razmislimo - tko kaže da oni ne postoje? Možda su ipak stariji lagali kada su nam govorili da život ne može ostati bajka.

Piše: Piše: Iva Novak
27.02.2008. 22:15:58
http://metro-portal.hr/povratak-u-svijet-princeza-i-vilenjaka/3642/