Metro-portal.hr

objavljeno 19.10.2010. 11:40:00
U PRAVI TREN

Povišicu u jedan, svađu u tri, a ono što želite od dragog tražite u šest sati

Boljim poznavanjem vlastitog (ali i tuđeg) bioritma mogli biste postići gotovo sve što želite

Sve što želite od dragog tražite u šest sati
Sve što želite od dragog tražite u šest sati (Shutterstock)

Svakoj ženi je jasno da ne može uvijek dobiti ono što želi. Ali to ne mora biti uvijek točno. Šanse da joj dragi učini sve što poželi su najveće ako to od njega zatraži u šest sati popodne jer to je vrijeme kad su muškarci najskloniji poslušati sve što se žena od njih poželi. Od sitnica poput iznošenja smeća, pranja posuđa pa sve do romantičnog vikenda na nekom otoku ili novca za skupocjenu torbu, muškarca ćete najlakše navesti na bilo što ako to pokušate pred kraj radnog dana.

S druge strane, evo upozorenja i muškarcima. Ako kojim slučajem nosite epitet papučara ili pretjerano pokornog partnera, svoju dragu nipošto nemojte izazivati u tri sata popodne - naime, to je vrijeme kad nježniji spol postaje najagresivniji i najlakše dobiva svađe.  A kad žena poželi malo veću plaću, najbolje je da povišicu traži u jedan sat popodne - najgore je šefa napasti u ranim jutarnjim satima. Naime, u jedan sat je optimalno vrijeme za kontakt sa nadređenima jer su oni tada najsusretljiviji prema zaposlenicima.

Rezultati su to istraživanja farmaceutskog giganta Bayer Schering Pharma obavljenog nad 1.000 muškaraca i žena. Međutim, nisu samo žene sklone dnevnim promjenama raspoloženja. oko 86 posto sudionika izjavilo je da je svjesno svojih vrhunaca i padova u raspoloženju, ali vrlo malen postotak uopće razmišlja o tome da te promjene na neki način iskoristi. Rezultati sugeriraju da boljim poznavanjem vlastitog (ali i tuđeg) bioritma češće možemo dobiti ono što želimo. Ipak, treba imati na umu da raspoloženje, između ostalog, ovisi i o kontracepciji, alkoholu, stresu i hrani koju jedemo. No to ne znači da ne trebate pokušati profitirati uz pomoć ovih saznanja.

19.10.2010. 11:40:00
http://metro-portal.hr/povisicu-u-jedan-svadju-u-tri-a-ono-sto-zelite-od-dragog-trazite-u-sest-sati/49948/