Metro-portal.hr

objavljeno 31.03.2017. 20:01:00
EH, DA ...

Povećanje penisa je uglavnom mit

Sigurni smo da ste mailu dobili spam koji tvrdi da baš njihove tablete, pumpe, utezi, vježbe ili čak operativni zahvati povećavaju penis za nekoliko centimetara

Želite li veći penis?
Želite li veći penis? (DeviantArt)

Povećanje penisa jedna je od fraza koja se vrlo često pretražuje na internetu, a vjerojatno nema čovjeka koji na e-mail nije dobio barem jednu reklamu za neko "magično sredstvo" koje će njegovom ponosu i najboljem prijatelju dodati par toliko željenih centimetara... no, ima li to veze s istinom.

U principu nema, naravno, jer jedini pouzdani i znanstveno dokazani način povećanja penisa i dalje je - operacija. 

Ne čudi, stoga, da liječnici upozoravaju muškarce diljem svijeta da ne nasjedaju na reklame o magičnom povećanju penisa jer većina proizvoda na tržištu nisu efektivna, a u nekim slučajevima mogu izazvati trajna, nepopravljiva oštećenja.

Evo nekoliko najraširenijih proizvoda i tehnika:

Jelqing ili "muženje penisa" - jedna od najraširenijih "sigurnih" tehnika za povećanje spolovila, a funkcionira tako da se penis pritišće od baze do vrha kako  bi se stvorio pritisak u žilama i spužvastom tkivu, što navodno dovodi do trajno bolje cirkulacije, no znanstvenici nisu uočili uspješnost ove metode. Može doći do formiranja ožiljaka, javljanja boli, a i do deformacije penisa.

Stretching ili "vježbe istezanja" - penis se, kao i što ste sami mogli zaključiti, isteže, bilo manualno ili utezima. Neka mala istraživanja zabilježila su produženje spolovila za 1 do 2 centimetara. No, te studije nisu kvalitetno odrađene i ova tehnika mora proći kroz rigorozna istraživanja prije nego li ju se proglasi uspješnom i sigurnom.

Tablete i losioni - obično sadrže vitamine, minerale, biljne ekstrakte ili hormone za koje tvrde da povećavaju spolovilo, no niti jedan od ovih proizvoda nije uspio opravdati svoju namjenu, a neki mogu naštetiti vašem zdravlju.

Vakuumske pumpe - liječnici u nekim slučajevima koriste pumpe za liječenje erektivne disfunkcije jer vakuum pojačava cirkulaciju krvi u penisu koji zbog toga natekne. Korištenje pumpi duže ili češće od propisanoga može oštetiti elastično tkivo u spolovilu što može imati za posljedicu nepotpunu, mlohavu, erekciju. Pumpa ustvari stvara iluziju većeg penisa ali bez trajnog efekta.

Čisto iz radoznalosti - biste li se odlučili za nešto od navedenog?

31.03.2017. 20:01:00
http://metro-portal.hr/povecanje-penisa-je-uglavnom-mit/104037/