Metro-portal.hr

objavljeno 16.08.2011. 16:52:00
HARRY POTTER

Pottermore nastavlja oduševljavati fanove popularnog čarobnjaka

Iako se za širu publiku otvara tek u listopadu, web stranica "Pottermore" je već preplavljena obožavateljima, budući da ju je do sada posjetilo više od 22 milijuna ljudi

Fotografija vijesti

Iako je već odavno poznato kako slavna britanska spisateljica J.K. Rowling više neće pisati nove knjige o popularnom čarobnjaku Harryju Potteru, to nikako ne znači i kraj ove uspješne franšize, piše britanski Guardian, a prenosi Hina.

Iako se za širu publiku otvara tek u listopadu, web stranica "Pottermore" je već preplavljena obožavateljima. Od najave projekta do 3. kolovoza na njega je zabilježeno više od 22 milijuna klikova uz nekih 50 tisuća zahtjeva u sekundi, u utrci za dobivanje ranijeg pristupa toj stranici i priliku za sudjelovanje u njezinu razvoju.

Pristup samoj stranici je besplatan - Rowling je kazala kako se radi o gesti "uzvraćanja čitateljstvu Harrya Pottera", koje broji na stotine milijuna obožavatelja diljem svijeta, ali će biti jedino mjesto na kojemu je moguće kupiti elektroničke verzije sedam naslova iz tog serijala.

Zakoračivši u stranicu, korisnik započinje putovanje svijetom Harrya Pottera slijedeći Harryjeve stope - otvaranjem računa u goblinskoj banci Gringotts, obilaženjem Zakutne ulice u potrazi za novom školskom opremom te biranjem čarobnog štapića. Polako se probijajući kroz priču, korisnik otključava nove sadržaje, može "klikati" i prikupljati predmete koje sprema u svoj "kovčeg", graditi i razvijati svoje profile, pridodavati vlastite crteže, prikupljati knjige i čokoladne žabe, učiti čarolije, te pripremati čarobne napitke.

Profil u "Pottermoreu" može se povezati i s korisnikovim profilom na Facebooku te tako razvijati mreža prijatelja.

Rowling je za ovaj web projekt dosad napisala veliku količinu novog materijala te pripremila dosta ranije neobjavljenog materijala.

Digitalizirani svijet Harrya Pottera zasad će se protezati na njegov tek prvi dio, priču "Harry Potter i Kamen mudraca", a ostali će uslijediti kasnije.

16.08.2011. 16:52:00
http://metro-portal.hr/pottermore-nastavlja-odusevljavati-fanove-popularnog-carobnjaka/62302/