Metro-portal.hr

objavljeno 17.04.2013. 05:14:00
STRAVA

Potres u Iranu ubijao i u Pakistanu

Iranska televizija javila je da je najmanje 40 osoba ubijeno, no priznala je da nema službene potvrde

Strašne posljedice potresa
Strašne posljedice potresa (Shutterstock)

Pakistanski dužnosnici prenose da je najmanje osam osoba poginulo, a 20 ozlijeđeno u gradu Mashkeelu u jugozapadnoj pakistanskoj provinciji Balučistan koja graniči s Iranom. Tri žene i dvoje djece poginule su kada se urušila njihova zemunice u okrugu Panjgur, također u Balučistanu.

Zbog teško oštećenih komunikacija s pustinjskim i planinskim, slabo naseljenim područjem Irana tamošnji dužnosnici daju različite procjene broja žrtava, prenose agencije.

Iranske su vlasti objavile kako strahuju da je potres usmrtio stotine osoba, no agencija ISNA prenosi kako zasad nema dojava o žrtvama. 'Bio je to najsnažniji potres u Iranu u zadnjih 40 godina i očekujemo stotine poginulih', rekao je iranski dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Međutim, iranski političar Hamid Reza Pashang rekao je za agenciju Mehr 'prema onome što smo čuli od stanovnika pogođenih područja, broj žrtava nije visok'.

Iranska televizija javila je da je najmanje 40 osoba ubijeno, no priznala je da nema službene potvrde. Inače, nakon prvog udara uslijedio je i drugi, nakon nekoliko sati, no bitno slabiji, tek 4.1 po Richteru.

17.04.2013. 05:14:00
http://metro-portal.hr/potres-u-iranu-ubijao-i-u-pakistanu/77614/