Metro-portal.hr

objavljeno 21.06.2009. 19:20:41
OMIŠKI AKVATORIJ

Potraga za izgubljenom jedrilicom i dalje u tijeku

Sinoćnja velika nevera prouzročila je nekoliko navodnih nezgoda na moru no za sada nije prijavljen niti jedan nestanak

(Marija Mihić, CROPIX)

Glasnogovornica Ministarstva pomorstva, prometa i veza Marina Halužan u nedjelju poslijepodne je potvrdila kako i dalje traje potraga za jedrilicom koju su sinoć oko 19 sati u olujnom moru primjetili stanovnici Stanića kod Omiša i to prijavili Županijskom centru 112 u Splitu. Još nitko nije prijavio nestanak osoba i plovila, no unatoč tome brodovi Lučke kapetanije su pretraživali cijeli brački kanal. Za sada nije nađeno ništa što bi moglo ukazivati da se tu dogodila havarija.

Prema sinoćnjoj dojavi mještana Stanića kod Omiša, oni su sat vremena nakon što je područje zahvatilo olujno nevrijeme na moru ugledali jedrilicu koja se nekontrolirano kretala. O svemu su odmah obavijestili Državnu upravu za zaštitu i spašavanje, a malo kasnije kasnije brod Lučke kapetanije Pojišan počeo je pretraživati širi akvatorij Makarske.

Sinoć gotovo u isto vrijeme splitski Županijski centar 112 dobio je još jednu dojavu o nezgodi na moru. Kako je rekao pročelnik Županijskog centra 112 u Splitu, Petar Škorić, dojavljeno je da se u Omišu od obale odvezao prazan brod koji je otplutao na pučinu. Postoji vjerojatnost da su mještani Stanića umjesto jedrilice zapravo vidjeli taj brod kojeg su nakon nekog vremena sami mještani Omiša oteglili u luku. Još nije utvrđeno ni tko je sinoć oko 22 sata u akvatoriju između Postira i Dugog Rata ispalio signalnu raketu o kojoj je dojavu dobio Županijski centar 112 u Splitu.

Izvor: Hina

21.06.2009. 19:20:41
http://metro-portal.hr/potraga-za-izgubljenom-jedrilicom-i-dalje-u-tijeku/19013/