Metro-portal.hr

objavljeno 08.04.2013. 11:48:00
POSTPAY

PostPay ekskluzivno u Hrvatskoj

PostPay pruža sigurnost prilikom kupnje rabljene, ali i nove robe putem raznih oglasnika

Postpay daje sigurnost
Postpay daje sigurnost (Postpay)

Prodaja preko internet u svakodnevnom je porastu, a zajedno s njom rastu i slučajevi prijevare. Medijske stupce danima su punile vijesti o prevarenim građanima koji su, umjesto naručene robe, na kućnu adresu primali komade drveta. Građani u Hrvatskoj toga se ne moraju brinuti jer među prvima u Europi imaju mogućnost kupovine putem sustava PostPay koji online kupovinu čini ne samo zabavnom, nego i sigurnom. PostPay pruža sigurnost prilikom kupnje rabljene, ali i nove robe putem raznih oglasnika.

- Riječ je o tome da registracijom na PostPay građani prolaze stopostotno sigurnu identifikaciju koja ujedno omogućuje sklapanje kupoprodajnog ugovora. Tim ugovorom građani prvenstveno imaju dokaz o kupoprodaji, a s druge strane mogućnost njegova raskida - pojašnjavaju iz PostPaya.

Naime, kao što je poznato, prilikom kupovine raznih predmeta preko oglasnika, nitko vam ne jamči da ćete uistinu dobiti to što ste naručili. No, zato pomoću ove usluge, čak i u slučaju da vas prodavatelj prevari, imate mogućnost dobiti natrag uloženi novac.

- PostPay svojim korisnicima, u slučaju prijevare, nudi mogućnost otkupa postojećeg potraživanja za koje mi onda snosimo sve troškove nastale u postupku tužbe. To znači da svojim korisnicima isplaćujemo cijeli iznos kupoprodajne vrijednosti - pojašnjavaju iz ove tvrtke.

Dodaju kako je ideja o ovoj usluzi nastala iz potrebe da se stane na kraj nesigurnom online trgovanju, posebice iz razloga jer za štetu manju od dvije tisuće kuna ne mogu tražiti pomoć policije, već pravdu moraju tražiti građanskom tužbom. Također, s obzirom na nepostojanje kupoprodajnog ugovora, teško mogu dokazati da su oštećeni prilikom kupnje. Upravo ove dvije navedene situacije rješava PostPay jer, kako je rečeno, osim što refundiraju kupcu njegov uloženi novac, ujedno na sebe preuzimaju tužbu i naplatu od prodavatelja.

- Gledajući na već postojeće načine plaćanja, kao i problem krađe identiteta, PostPay si je zadao cilj građanima pružiti sigurnu, jednostavnu i zabavnu online kupovinu. PostPay ID je prva od svih planiranih usluga PostPay-a - pojašnjavaju iz tvrtke.

Usluga PostPay-a građanima u Hrvatskoj dostupna je od 1. travnja.

08.04.2013. 11:48:00
http://metro-portal.hr/postpay-ekskluzivno-u-hrvatskoj/77452/