Metro-portal.hr

objavljeno 05.12.2010. 18:45:00
BANDIĆ OBZNANIO

Postoji mogućnost da se kandidiram na izborima

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je danas u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2", da postoji mogućnost da se kandidira kao predstavnik "trećeg puta" i alternative

Nije prestao biti socijaldemokratom nakon izlaska iz SDP-a
Nije prestao biti socijaldemokratom nakon izlaska iz SDP-a (Cropix)

Bandić je rekao da je dnevno u kontaktu s ljudima koji bi željeli njegovu potporu tom trećem putu i alternativi koja, napomenuo je, ne bi bila fingirana. Temeljem svoje odluke Bandić smatra "kapital koji je zaradio u deset godina u Gradu Zagrebu", napravivši djela koja su neupitna, te iskustva u predsjedničkim izborima.

U primjerenom trenutku s primjerenim ljudima učinit ću sve da između dvije političke opcije, HDZ-a i SDP-a, pružimo dodatnu nadu, sigurnost, zajedništvo i odgovornost, naglasio je. Onih 900 tisuća glasova iz drugog kruga dovoljan je kapital da se te ljude ne smije razočarati, dodao je. Bandić je rekao da ostaje pri prijedlogu o većim cijenama vrtića, no da je spreman na kompromis kada se radi o visini imovinskog cenzusa, dodavši da nije siguran treba li gornji cenzus biti sedam i pol ili osam tisuća kuna po članu obitelji, a donji 1800, umjesto 1700 kuna.

Izrazio je uvjerenje da će gradski zastupnici poduprijeti taj njegov prijedlog i da će se pronaći kompromis, ocijenivši da je to prijedlog socijaldemokratskog proračuna te da on nije prestao biti socijaldemokratom nakon izlaska iz SDP-a. SDP od Vlade na državnoj razini traži ono što ja već radim u Zagrebu, rekao je, dodavši da će trebati minimalno tri mjeseca da se nove mjere provedu, ako budu usvojene, te da bi one mogle zaživjeti u travnju iduće godine.

Ostaje otvoreno i pitanje naknade za novorođenu djecu. Bandić je najavio da postoji mogućnost da se naknada za prvo novorođeno dijete ne smanji na tisuću, nego na 1500 kuna, a za drugo dijete umjesto na dvije, na tri tisuće kuna.

Izvijestio je kako djelatnici Grada Zagreba ove godine neće imati božićnicu, što smatra "cijenom stezanja remena i racionalizacije". Potpisali smo aneks kolektivnog ugovora s 12,5 tisuća djelatnika u Gradu Zagrebu gdje smo išli sa 7 posto umanjenja plaća, a jedna od tih stavki je božićnica, a isto tako bit će i za 2011. godinu, rekao je. (hina/metro-portal)

05.12.2010. 18:45:00
http://metro-portal.hr/postoji-mogucnost-da-se-kandidiram-na-izborima/52239/