Metro-portal.hr

objavljeno 27.07.2012. 13:03:00
RIK CLAY

Postoji li okultna simbolika iza Olimpijade?

Koje se sve teorije zavjere pletu oko najvećeg svjetskog sportskog natjecanja

Je li i simbol ovogodišnje Olimpijade sumnjiv?
Je li i simbol ovogodišnje Olimpijade sumnjiv? (Arhiva)

Iran je već prijetio povlačenjem s olimpijskih igara koje će se održati u Londonu 2012. godine, zbog navodne cionističke simbolike upakovane u amblem tih olimpijskih igara. 

Olimpijski komitet je odmah negirao svaku mogućnost da se tu radi o cionističkoj simbolici te tvrde da se radi o slučajnosti. No, postoje li još poneke slučajnosti u simbolici Olimpijskih igara?

Zanimljivo, tu su i brojne druge simboličke igrice koje je otkrio nesretno preminuli Rick Clay. Jedna od njih je službeno piće igara nazvano "Aquarius" (vodenjak) čime se po autoru obilježava početak novog astrološkog razdoblja dok su pak sve stanice OI-a uključujući i Olimpijsko selo smještene na ley linijama i drevnim svetištima.

Wolff Olins je kreator spornog logotipa, a zanimljivo - službeni moto igara je "Passion", znakovito odvojen na način da piše PAS-SION. 

David Icke je pak naveo da prijenos Olimpijske baklje u kojoj je plamen prenošen iz Grčke do olimpijske prijestolnice svake četiri godine (ili dvije, ako uključimo Zimsku Olimpijadu) nema ama baš ništa s drevnim antičkim Olimpijadama. Tu tradiciju uveo je nacistički režim na kontroverznim OI u Berlinu 1936. putem Josepha Goebbelsa, Carla Diema i Hitlerove propagande. 

Da bi podržali Berlinske igre, Međunarodni olimpijski odbor prihvaća zahtjev da se plamen prenosi iz zraka sunca u grčkoj Olimpiji (dom antičkih igara) putem baklje do grada domaćina. Tradicija prijenosa plamena tada je započela i nastavlja se i danas na britanskim ulicama dok ovo čitate.

3.300 nosača prenosilo je plamen do Berlina kroz Grčku, Bugarsku, Jugoslaviju, Mađarsku, Austriju, Čehoslovačku i Njemačku tijekom 1936., dok 7.000 isti posao radi danas diljem Britanije. Na putu kroz Jugoslaviju i Čehoslovačku u tadašnje vrijeme prosvjednici su bili brutalno tretirani radi očuvanja "olimpijskog duha". Nacisti su te godine popularizirali i popularne Olimpijske prstenove te su ih doveli u široku uporabu do današnjeg dana kao logotip OI-a. 

Napravili su prekretnicu s ugraviranim Olimpijskim prstenovima i bakljom na drevnom nalazištu u Delfima prije nego su bakljonoše plamen donijeli do Berlina. Kasnije, dva britanska pisca posjećuju Delfe i otkrivaju te Olimpijske prstenove, bilježe ih kao drevne simbole iz antičke Grčke i implementiraju ih u Povijest OI-a, iako je prstenje dizajnirala nacistička mašinerija...

Zanimljivo, prstenje je inače dizajnirao legendarni psihoanalitičar Carl Gustav Jung kao arhetipni simbol čovjeka i neprekidnosti, proizašlog iz kolektivnog (ne)svjesnog, odnosno, današnjeg Izvornog polja.

Brojne druge zanimljivosti pogledajte u videima Ricka Claya (1982.-2008.) koji je u još nerazjašnjenim okolnostima (bolnički izvještaj govori o samoubojstvu zbog prevelikog adrenalina uzrokovanog popularnošću?!) navodno sam sebi oduzeo život.

Izvor: politika.hr

27.07.2012. 13:03:00
http://metro-portal.hr/postoji-li-okultna-simbolika-iza-olimpijade/72895/