Metro-portal.hr

objavljeno 10.01.2013. 20:35:00
BYE BYE ZEMLJA

Postanite kolonist na Marsu

Ne, nije šala, Mars One raspisao je natječaj za posadu prve stalne ljudske nastambe na Marsu

Mars One ovako vidi svoju koloniju na Marsu
Mars One ovako vidi svoju koloniju na Marsu (Mars One)

Privatne inicijative u osvajanju svemira sve su agilnije, na čelu sa SpaceX projektom Elona Muska koji je već daleko odmakao, a Musk je bacio oko na nizozemsku inicijativu Mars One koja planira uspostaviti stalnu ljudsku naseobinu na Marsu do 2023. godine.

Naime, Mars One raspisao je natječaj za prijavu za posao kolonizatora Marsa, a od dragovoljaca se traži da budu stariji od 18 godina, budu inteligentni, snalažljivi, dobrog fizičkog i psihičkog zdravlja i budu posvećeni ideji projekta. Astronauti koji će biti odabrani putem neke vrste reality showa trenirat će osam godina za put na Mars.

Prema riječima bivšeg NASA-inog stručnjaka Norberta Krafta, šefa medicinske službe za odabir marsonauta, vremena kad se brojalo koliko sati leta imate na supersoničnim avionima nepovratno je prošlo, a kriteriji su postavljeni na način da se odaberu inteligentni i prilagodljivi ljudi, koji mogu izdržati put do Marsa i izgradnju kolonije.

Mars One planira poslati robotske letjelice tijekom šest godina između 2016. i 2022., koje bi trebale odnijeti većinu potrebnog materijala i zaliha za marsonaute, dok bi prva četiri kolonista stigla 2023. godine. Novi bi stizali svake dvije godine, a nema planova za povratak na Zemlju.

Stoga, ako vam je dosta zemaljskih nesuglasica i gluposti, izgradite novu civilizaciju i prijavite se OVDJE. Sretno!!

10.01.2013. 20:35:00
http://metro-portal.hr/postanite-kolonist-na-marsu/75907/