Metro-portal.hr

objavljeno 14.11.2012. 13:16:00
INICIJATIVA

Postani dio Montažstrojevog "think tanka" za budućnost

U projektu „Budućnost je sada" Montažstroj želi ljude okupiti u „think tank" za budućnost koji će objeručke prihvatiti izazov i ponuditi javnosti scenarij budućnosti

Budućnost je sad, kaže Montažstroj
Budućnost je sad, kaže Montažstroj (Montažstroj)

Tko danas u Hrvatskoj uopće ima luksuz i mogućnost razmišljati o budućnosti? Tko danas uopće može razmišljati o budućnosti? Danas smo trenirani ideologijom da se svatko mora brinuti sami i isključivo za sebe, a tko nije uspio sam si je kriv. U projektu „Budućnost je sada" Montažstroj poziva osobe koje mogu i moraju preuzeti odgovornost za društvo u kojem živimo, a koje se pred nama svakim danom sve više raspada. Projekt „Budućnost je sada" provjerit će mogu li ti ljudi doprinijeti ovom društvu svojim idejama ili su i oni, kao i obespravljeni slojevi naše zajednice, potonuli u beznađe i našli se pred zidom.

Na projekt Montažstroja „Budućnost je sada" do sada se prijavilo 20-ak osoba koji bi svojim idejama i znanjima željeli doprinijeti kreiranju prvog umjetničkog udžbenika - ne povijesti - već hrvatske budućnosti. Montažstroj je poziv uputio u prvom redu zaposlenim osobama do 35 godina starosti koji rade u sektorima financijskog ili marketinškog managementa te kreativnih industrija. Žele okupiti ljude koji su ambiciozni i relativno egzistencijalno zbrinuti za razliku od prijašnjih protagonista Montažstrojevih projekata koji su bili obespravljeni.

U projektu „Budućnost je sada" Montažstroj želi te ljude okupiti u „think tank" za budućnost koji će objeručke prihvatiti izazov i ponuditi javnosti scenarij budućnosti na temelju svojih stručnih znanja ali i umjetničkih vizija. Montažstroj želi pronaći osobe koji mogu biti opinion makeri i koji će prezentirati scenarij nešto drugačiji od onih koje susrećemo u mainstream medijima. Ne zanimaju nas scenariji katastrofe jer smatramo da unatoč svim problemima s kojima se suočava naše društvo, ali i svijet na globalnoj razini, moramo misliti o budućnosti i boriti se za bolje društvo kako naraštajima koji dolaze ne bismo prepustili svijet u ruševinama.

Projekt će započeti okupljanjem svih zainteresiranih od 19. do 23. studenoga u Hrvatskoj gospodarskoj komori a nastavit će se višemjesečnim druženjima i sastancima unutar kojih ćemo s mladim stručnjacima kreirati scenarije hrvatske budućnosti da bismo ih onda u konačnici predstavili u scenskoj izvedbi. U projektu „Budućnost je sada" zanima nas interdisciplinarna suradnja između umjetničke djelatnosti te biznis i ekonomskih sektora. Za razliku od ekonomskih i business intelligence analiza, umjetnost nam daje mogućnost da zamislimo nešto što na prvi pogled nije moguće, da si postavimo nemoguće izazove. Prvi korak da se oni ostvare i da ih savladamo jest da ih počnemo zamišljati.

Svi zainteresirani mogu nam se prijaviti do 19. studenoga 2012. godine na info@montazstroj.hr slanjem svojih kontaktnih i biografskih podataka te svoje fotografije. S obzirom se preko društvenih mreža javilo dosta osoba koji ne pripadaju opisanoj populaciji, Montažstroj je i njima omogućio sudjelovanje ukoliko uz svoju prijavu dostave i svoj pisani kratki scenarij budućnosti.

14.11.2012. 13:16:00
http://metro-portal.hr/postani-dio-montazstrojevog-think-tanka-za-buducnost/74868/