Metro-portal.hr

objavljeno 16.09.2013. 16:16:00
FILMSKA KRITIKA

Posljednja šora Kick-Assa? Šok i nevjerica!

Što da se radi kad šesti nastavak stupidarije poput „Brzih i žestokih" u kinima natuče skoro 800 milijuna dolara, a jedan mali superherojski filmić s dušom ne može dobaciti ni do stotice

Cool, ali eto, ne zna se hoće li biti još
Cool, ali eto, ne zna se hoće li biti još (Arhiva)

Nastavak „Kick-Assa" još je jedno od komercijalnih razočaranja ovog ljeta, puna četiri tjedna su mu trebala da u svjetskim kinima udvostruči svoj neveliki budžet od 28 milijuna U$D i tako povrati uloženo.

Stvar otpočetka nije mirisala na dobro (u komercijalnom smislu naravno!) kad je Jim Carrey, koji ovdje ima vrlo efektnu epizodu vođe grupice zbrda zdola skupljenih vigilanata, pukovnika Stars & Stripesa, odlučio promociji filma uskratiti pomoć. Carreyu je nakon svih onih lanjskih krvavih pucnjava po američkim školama, navodno proradila savjest pa je odlučio uskratiti podršku filmu prepunom tinejdžerskog i inog nasilja.

No, ne treba svu krivnju za mogući kraj jednog divnog serijala (iako posljednje vijesti kažu da je trojka, planirano finale trilogije ipak ušla u pripremnu fazu!) baciti na Carreyeva leđa, on je uostalom svoju ulogu odradio i više nego solidno - problem je vjerojatno u publici koja je ove sezone okrenula leđa povećoj hrpi blockbsterske robe, pa je tu onda ni kriv ni dužan nastradao i Kick-Ass, daleko najinteligentnija i emocijama najnabijenija strip ekranizacija s ove strane „Dark Knighta".

Što da se radi kad šesti nastavak stupidarije poput „Brzih i žestokih" u kinima natuče skoro 800 milijuna dolara, a jedan mali superherojski filmić s dušom ne može dobaciti ni do stotice. Uglavnom, što je tu je, ako se na kraju ispostavi da je Kick-Ass stvarno otišao, može se slobodno reći da je otišao sa stilom...

Cijeli tekst o „Kick-Ass 2" možete pročitati na portalu Nemilosrdni gadovi.

16.09.2013. 16:16:00
http://metro-portal.hr/posljednja-sora-kick-assa-sok-i-nevjerica/80496/