Metro-portal.hr

objavljeno 14.05.2010. 09:51:00
POKRET

Posjetite 2. Festival fotografije Organa Vida

Festival traje jedan dan i održati će se ove subote, 15. svibnja 2010. u prostorijama kluba SC

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Organ Vida)

Svi zaljubljenici u fotografiju, kako oni okorjeli tako i sramežljivi, ovu subotu svakako bi trebali posjetiti 2. Festival fotografije u organizaciji Organa vida.

Organ vida je umjetnički projekt nastao s namjerom da uzburka hrvatske fotografske vode, a idejotvorci, kao i organizatori festivala, su mladi foto-entuzijasti Marina Paulenka, Martina Škrobot i Krešimir Zadravec.

Ova druga po redu festivalska foto-manifestacija nastala je u suradnji sa Kulturom promjene SC i pod generalnim sponzorstvom EPSON Hrvatska. Festival traje jedan dan i održati će se ove subote, 15. svibnja 2010. u prostorijama kluba SC, u Studentskom centru u Zagrebu.

Festivalom se želi poduprijeti i pomoći ne samo lokalna nego i cijela domaća fotografska scena čija će se odabrana djela moći pokazati širokoj publici. Tako je festival ovaj put poprimio i internacionalni karakter, pa će se u postavu izložbe moći naći i neki strani autori.

Internetski portal T-portal medijski će popratiti festival cjelodnevnim snimanjem događaja i njegovog emitiranja uživo (live-streaming) na svojim web stranicama, kako bi festival mogli popratiti i svi oni koji nisu u mogućnosti prisustvovati. Fotografski portal Ptičica.gorilla.hr pratiti će sve aktivnosti vezane za festival u svojim vijestima, a najbolje fotografije kao i fotografije nastale kroz fotografske radionice biti će objavljene u Ptičica on-line galerijama kao i na stranicama Organ Vida.

Najbolje fotografije koje su odabrane putem javnog natječaja za sve amaterske i profesionalne fotografe na temu POKRET biti će izložene cijeli dan u prostorima kluba SC gdje će se moći vidjeti kako su pojedini talentirani fotografi na svoj način pokazali doživljaj i realizaciju ove tematike. Za kvalitetnu izradu fotografija s postava zaslužan je generalni sponzor festivala EPSON Hrvatska.

Posjetitelji će na samom događaju moći glasati za tri najbolje fotografije s postava koje će biti prigodno nagrađene, a najsretniji posjetitelji također će biti nagrađeni.

Nakon festivala, fotografije s izložbenog postava krenuti će na turneju po određenim gradovima gdje će se izložiti u galerijama i prikladnim prostorima. Tako će u lipnju ove godine cijeli postav biti predstavljen sarajevskoj publici u galeriji ASA Art.

Izložba fotografija moći će se pogledati tijekom čitavog trajanja festivala.

PROGRAM FESTIVALA12:00 - 14:00 sati Refoto predavanje - Program festivala otvaraju i započinju gosti iz redakcije časopisa za kulturu fotografije "Refoto". Predavanje na temu Estetika fotografije održati će mr.foto.Ivana Tomanović, glavna urednica Refoto-a, a nakon toga uslijediti će predavanje Milana Živkovića, izvršnog urednika tog časopisa. Predavanja su otvorena za cjelokupnu javnost.

14:00 - 20:00 sati Foto radionica za 10 kandidata
14:00 -16:00 sati - Cahayabox & Ninchstyle & Svijet fotografije
16:00 -18:00 sati - Tomislav Dolenc, Obrada fotografije
18:00 - 20:00 sati - Milan Živković, Epsonov standardu ispisa umjetničkih fotografija Digigraphie®

20:00 - 22:00 sati Službeno otvorenje izložbe - Službeno otvorenje izložbe je vrijeme kada započinje i glasovanje za tri najbolje fotografije s postava,  a u 22:00 sati održati će se dodjela nagrada nakon čega počinje party za sve posjetitelje uz DJ-e Mayo i hrwoE.

22:00 sati Party - Cjelokupno događanje medijski su podržali PLAN B i ReFoto-a te internetski portali Metro.hr, Cahayabox.net, Fotografija.hr, Svijetfotografije.com, T-portal.hr, Tražilo.com, She.hr i mnogi drugi dok su svojim sponzorstvom i sposobnostima pomogli suradnici Lomography Croatia, udruga Treće mjesto, Svijet fotografije, Ptičica, Praxis, agencija za individualna putovanja i avio karte STA Zagreb, Studio STROHAL d.o.o. i A3 Format. Catering za sve sudionike festivala osigurava obiteljsko gospodarstvo SKELIN i pizzeria La Romantica.

14.05.2010. 09:51:00
http://metro-portal.hr/posjetite-2-festival-fotografije-organa-vida/39724/