Metro-portal.hr

objavljeno 19.01.2010. 11:51:00
MALO BOLJE

Popravlja se stanje na poplavljenom području Kosinja

Sanitarne ekipe počet će deratizaciju i dezinsekciju zgrada, a pedesetak specijalnih uređaja i dalje će isušivati kuće

(Ivan Marinkovic / CROPIX )
Stanje na poplavljenom području Kosinja danas je bolje, a voda se povukla iz većeg dijela kuća i gospodarskih zgrada u Donjem i Gornjem Kosinju, Vukelićima, Selištu u drugim naseljima.

Po jutrošnjim informacijama ispostave vodnogospodarskoga odjela sljeva Like Hrvatskih voda, od 12. siječnja, kada je izmjeren najviši vodni val, do jutros je razina vode niža za 288 centimetara, a u posljednja 24 sata voda se povukla još 52 centimetra.

Kako se doznaje u Stožeru za obranu od poplava perušićke općine, koji od jutros radi u ambulanti kod Kosinjskoga mosta, sanitarne ekipe počet će deratizaciju i dezinsekciju zgrada, a pedesetak specijalnih uređaja i dalje će isušivati kuće.

HEP će tek kad se voda povuče početi pod napon puštati električnu mrežu, a sve je spremno za početak rada povjerenstva za popis i procjenu šteta od poplava, doznaje se od načelnika perušićke općine Ivana Turića.

Najavljeno je da će poplavljeno područje župe sv. Antuna u Gornjem Kosinju i sv. Ivana u Donjem Kosinju posjetiti zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. (hina/metro-portal)

19.01.2010. 11:51:00
http://metro-portal.hr/popravlja-se-stanje-na-poplavljenom-podrucju-kosinja/30968/