Metro-portal.hr

objavljeno 27.05.2010. 18:39:00
KANDIDAT OD POVJERENJA

Popovac na mjestu v.d. ravnatelja HRT-a još šest mjeseci

Sjednicu Programskog vijeća prije glasovanja napustio je član Dragan Crnogorac koji je najavio da će Saboru predložiti da imenuje prinudnu upravu na HRT-u

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skledar/CROPIX)
Programsko Vijeće Hrvatske radio televizije na današnjoj sjednici na novih šest mjeseci do izbora novog glavnog ravnatelja produljilo mandat sadašnjem v.d. ravnatelju Josipu Popovcu koji je dobio šest glasova.

Vijeće je glasovalo između dva kandidata čije su kandidature ocijenjene kao pravovaljane. Josipa Popovca i Duška Radića.

Nakon što mu je produljen v.d. mandat Popovac se zahvalio Programskom vijeću na povjerenju da kao v.d. do izbora novog glavnog ravnatelja nastavi voditi kuću. Dodao je da se v.d. ravnateljstvo u proteklom vremenu najviše bavilo novčanim tijekovima i postizanjem stabilnosti poslovanja.

Ustvrdio je da u nastavku v.d. mandata želi zaustaviti zabrinjavajuće trendove gledanosti programa i da HRT proizvodi program kojim će opravdati svoje poslovanje javnog servisa. Izrazio je nadu da će Programsko vijeće izabrati novog glavnog ravnatelja. Programsko vijeće danas je donijelo odluku o raspisivanju novog natječaja za izbor novog ravnatelja koji će biti otvoren mjesec dana od dana objave u Narodnim novinama.

Članovi Programskog vijeća glasovanjem za v.d. ravnatelja pristupili su nakon višesatnih konzultacija zatvorenih za javnost. Prije glasovanja predsjednik Vijeća Zvonko Milas rekao je da su na zatvorenom dijelu razgovarali o stanju na HRT-u poglavito o programu i da su detektirali nedostatke zbog kojih program nije onakav kakav bi trebao biti. Kazao je također da su donijeli zaključke na kojima će inzistirati do kraja i da će ako se stanje ne bude razvijalo u tom smjeru poduzeti mjere.

Sjednicu Programskog vijeća prije glasovanja napustio je član Dragan Crnogorac koji je najavio da će Saboru predložiti da imenuje prinudnu upravu na HRT-u. Vijećnici su predložili sedam kandidata, no vijeće je utvrdilo da su pravovaljene samo tri kandidature od kojih je jednu u međuvremenu povukao Hašim Bahtijari. Nastavak sjednice na kojoj bi vijeće trebalo raspravljati o svojoj mogućoj odgovornosti zbog neizbora glavnog ravnatelja HRT-a bit će određeno naknadno. (hina/metro-portal)

27.05.2010. 18:39:00
http://metro-portal.hr/popovac-na-mjestu-v-d-ravnatelja-hrt-a-jos-sest-mjeseci/41096/