Metro-portal.hr

objavljeno 23.09.2008. 16:17:52
bolno

Poništen dvoboj Filipovića i Overeema

Filipović je dobio udarac ispod pojasa

Dvostruki pogodak u zabranjenu zonu onesposobio Cro Copa
Dvostruki pogodak u zabranjenu zonu onesposobio Cro Copa (CROPIX)

Dvoboj između Mirka Filipovića (34) i 28-godišnjeg Nizozemca Alistaira Overeema po pravilima "ultimate fighta" poništen je nakon prekida u prvoj rundi. Meč je održan u utorak u Saitama Areni u predgrađu Tokija.

Hrvatski majstor borilačkih vještina nije bio u stanju nastaviti borbu, jer ga je u dva navrata Overeem pogodio u genitalije, što nije dozvoljeno.

Do tog trenutka je Nizozemac dominirao, prvo je izudarao Filipovića u borbi na tlu, a potom i udarcima koljenom dok su bili u klinču.

Filipoviću je ovo bila prva borba nakon više od šest mjeseci pauze i iz njegovog tabora su najavljivali da je spreman za povratak u vrh nove asocijacije "Dream".

Nakon što je Mirko Filipović teško izišao iz ringa Alistair Overeem je rekao da mu je žao što je susret završio na ovakav način i priznao da je napravio pogrešku.

"Želio sam završiti meč nokautom ili prekidom borbe, ali je na žalost završeno na ovakav način. Ja sam najbolji borac u Dreamu i spreman sam to dokazati u borbi protiv bilo kojeg suparnika", samouvjereno je kazao Nizozemac. (HINA)

23.09.2008. 16:17:52
http://metro-portal.hr/ponisten-dvoboj-filipovica-i-overeema/11952/