Metro-portal.hr

objavljeno 02.11.2011. 21:21:00
ZA BOLJI SVIJET

Pomozite zagrebačkom ZOO-u da imenuje mladunče crvene pande!

Budući da maladunac još nema ime, na stranici Zoološkog vrta grada Zagreba na Facebooku pokrenuta je akcija u koju se mogu uključiti svi ljubitelji životinja

Fotografija vijesti

Zagrebački ZOO počeo je s prikupljanjem prijedloga za ime mladunaca crvenih panda, a konačna će odluka biti obznanjena u subotu, 5. studenoga, poručili su danas iz ZOO-a, prenosi Hina.

Iz zagrebačkog ZOO-a navode kako "mladunac crvenih panda, koji je na svijet došao 7. srpnja, već danima proviruje iz nastambe i znatiželjno istražuje svoju okolinu. Omiljene su mu aktivnosti veranje po drveću i grickanje bambusa".

Budući da maladunac još nema ime, na stranici Zoološkog vrta grada Zagreba na Facebooku pokrenuta je akcija u koju se mogu uključiti svi ljubitelji životinja. Do petka, 4. studenog, u 16 sati prikupljat će se prijedlozi za ime muškog mladunčeta crvenih panda, a potom će ocjenjivački sud izabrati najbolja tri prijedloga. Posjetitelji vrta za najbolje će ime glasovati pljeskom.

"To će glasovanje biti vrhunac obilježavanja Dana crvenih panda u subotu, 5. studenog, u 12 sati. Kum razigranom crvenom mališanu bit će komičar i voditelj Ivan Šarić. On će uz ravnateljicu Zoološkog vrta grada Zagreba Davorku Maljković predlagatelju odabrana imena uručiti i prigodne darove", navodi zoološki vrt u priopćenju.

Najavljuje da će na Dan crvenih panda posjetitelji zoološkog vrta moći doznati mnoštvo zanimljivih podataka o toj ugroženoj vrsti, sudjelovati u izradi ukrasa od bambusa te vidjeti čime se sve crvene pande hrane. Bit će organizirano i njihovo posvajanje.

Dan crvenih panda ove će se godine u zoološkom vrtu obilježiti drugi put. Inicijativa je potekla od Mreže crvene pande, međunarodne organizacije koja se bavi zaštitom crvenih panda u prirodi, navodi u priopćenju podučavatelj u zoološkom vrtu Krešimir Kovačec.

Želite li se i sami uključiti u glasovanje, kliknite OVDJE.

02.11.2011. 21:21:00
http://metro-portal.hr/pomozite-zagrebackom-zoo-u-da-imenuje-mladunce-crvene-pande/65085/