Metro-portal.hr

objavljeno 20.10.2009. 15:55:15
barem malo ...

Pomoć za udžbenike zagrebačkim socijalno ugroženima

Kad već nisu besplatni, kako je najavljivano, udžbenici bi ipak mogli biti pristupačniji siromašnijim stanovnicima metropole

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)

Iz zagrebačkog Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom danas su pozvali sve Zagrepčane koji imaju pravo na novčanu pomoć za nabavku školskih udžbenika da im se jave do 31. listopada na adresu Ureda, u Novu cestu 1.

Iz Ureda napominju da su novčanu pomoć za udžbenike socijalno ugroženima počeli isplaćivati od 5. listopada, ali da im se dosad nisu javili svi koji bi tu pomoć mogli dobiti.

U priopćenju podsjećaju da pomoć mogu ostvariti učenici osnovnih škola iz obitelji koja je korisnik nekog od prava Ureda za socijalnu zaštitu poput pomoći za podmirenje troškova stanovanja, novčane pomoći umirovljenicima (djeca korisnici obiteljske mirovine), prehrane u pučkoj kuhinji, pomoći u naravi za obitelji s troje i više maloljetne djece (obiteljski paketi), kao i djeca korisnika prava na opskrbninu.

Pomoć za nabavku školskih udžbenika ne mogu dobiti obitelji koje putem Centra za socijalnu skrb Zagreb već ostvaruju pravo na stalnu pomoć ili su ostvarili pravo na jednokratnu pomoć u svrhu nabave školskih udžbenika.

Svi zainteresirani mogu se javiti u Odjel za socijalnu skrb od 12 do 20 sati radnim danom i subotom od 8 do 14 sati.


20.10.2009. 15:55:15
http://metro-portal.hr/pomoc-za-udzbenike-zagrebackim-socijalno-ugrozenima/24650/