Metro-portal.hr

objavljeno 21.05.2014. 08:01:00
FB HUMANITARCI

Pomoć i za Hrvatsku Kostajnicu

FB Humanitarci Zagreb nisu zaboravili i na druge dijelove zemlje u kojima je došlo do poplava, pa se organizira akcija za Hrvatsku Kostajnicu

Pomoć treba i Hrvatskoj Kostajnici
Pomoć treba i Hrvatskoj Kostajnici (Arhiva)

Naša je predsjednica danas razgovarala sa Hrvatskim stožerom za spašavanje, te su došli do zaključka kako je većina stanovnika Hrvatske koncentrirana na Slavoniju, te da bi bilo poželjno da mi pomognemo području Hrvatske Kostajnice i okolnih sela.

Dobili smo kontakt broj gđe. Maje Ikšić, ravnateljice tamošnjeg Crvenog Križa i kako je ona rekla "Katice za sve". Dugo smo razgovarali, oduševljena je takvim preuzimanjem inicijative i načinom na koji mi radimo, tj. ciljanim prikupljanjem prioritetnih stvari.

Tamo je otprilike 35 kuća poplavljeno, danas se voda počela povlačiti u odnosu na jučer kada su mještanima još kroz balkone davali hranu, danas to nije bilo više potrebno. Jedna obitelj sa troje djece u dobi od 12,16 i 19 godina je izgubila apsolutno sve, ali ono, baš sve.
Najveći prioritet su sredstva za dezinfekciju površina. Toga će im sada puno trebati obzirom da se voda počela povlačiti. Nešto poput Izosana.

Ostali su vrlo slični kao i do sada, iako oni na tom području imaju puno više starijih osoba.

Flaširana voda, hrana - sva trajna hrana, paštete, namazi, konzervirano voće, grahorice, suhomesnato, čokolina, trajno mlijeko, mesni narezak, ribice u konzervi, sve vrste pahuljica za doručak ( čokoladne, rižine, kukuruzne), marmelade, med, čokoladni namazi, konzervirano voće, palenta, kraš ekspres, kakao, petit buere keksi, napolitanke, mesni ragui, tjestenina, pasata, ma sve što vam padne napamet, a može stajati.

Higijenske potrepštine - gelovi za tuširanje, šamponi za kosu. kalodont i četkice za zube, vlažne maramice, sapuni, deodoranti, higijenski ulošci, wc papir, papirnati ubrusi i dr.

Javiti ćemo vam vrijeme i mjesto gdje će se donacije prikupljati čim vidimo kako to organizirati. Tko može neka manje donacije ostavlja na našim sabirnim mjestima, jer želimo prvu pošiljku poslati već prekosutra.

Opet, tu je i žiro račun za one kojima je tako najjednostavije.
IBAN: HR4824020061100677079
(u kućicu ispred poziva na broj upišite 00, a kao poziv na broj 99)

Ovaj puta vas sve molimo sa opisom plaćanja „Hrvatska Kostajnica".

Još jednom vam se zahvaljujemo na svemu već doniranom, napravljenom i velikoj pomoći koju ste nam pružili.

21.05.2014. 08:01:00
http://metro-portal.hr/pomoc-i-za-hrvatsku-kostajnicu/85120/