Metro-portal.hr

objavljeno 10.05.2012. 08:41:00
RJEŠAVANJE PROBLEMA

Pomirbeni seks: Čavao u lijes budućnosti vaše veze

Izglađivanje životnih problema u krevetu na naš mozak ima jednako poguban učinak kao kokain te nikad ne rješava ništa

Fotografija vijesti

Pitate li ljude u dugim vezama kakav im je seks najbolji, gotovo bez iznimke će vam odgovoriti - pomirbeni. Na kraju krajeva, postoji li išta bolje od uzavrelog vrtloga strasti među plahtama da popravi sve ono što je žučna svađa koja mu je prethodila pokvarila?

Ako je vjerovati kliničkom psihologu Sethu Meyersu, izglađivanje životnih problema u krevetu na naš mozak ima jednako poguban učinak kao kokain.

Navala adrenalina koju osjećaju partneri za vrijeme pomirbenog seksa stvara snažnu ovisnost, što parovi počinju zloupotrebljavati i u njemu tražiti izlaz iz svake svađe i problema.

Ova kontroverzna teorija suprotna je onomu što većina ljudi smatra zdravim načinom da prekinu loše osjećaje i ponovno se povežu sa svojim partnerom. Ipak, dr. Meyers tvrdi da je pomirbeni seks u najboljem slučaju kratkotrajno rješenje za puno veći problem.

Stvarna intimnost, smatra psiholog, dolazi iz uravnoteženog odnosa i međusobnog razumijevanja te racionalnog prekidanja svađe prije negoli se do kraja eskalira. Svađa koja na kraju ne rezultira barem razgovorom o problemu, ako već ne može njegovim rješavanjem, samo otvara put sličnim sukobima u budućnosti.

„Ne ulazite u krevet zbunjeni, ljuti ili tužni, misleći da će vam to riješiti sve vaše probleme - seks ostavite za trenutke zadovoljstva i raspoloženosti, a s problemima se suočite iskrenim razgovorom i poduzimanjem konkretnih rješenja", zaključuje dr. Meyers.

10.05.2012. 08:41:00
http://metro-portal.hr/pomirbeni-seks-cavao-u-lijes-buducnosti-vase-veze/70834/