Metro-portal.hr

objavljeno 07.03.2021. 21:01:00
STVARNO?

Položaj spavanja govori o karakteru

Pogrešnim držanjem u snu možemo dugoročno oštetiti kralježnicu, pri čemu kao posebno štetno izdvajaju spavanje na trbuhu i leđima

A kako vi spavate?
A kako vi spavate? (Arhiva)

Kako spavate? Dobro, loše, tako tako? Vjerovali ili ne, sve se o tome može vidjeti na vama, jer položaj u kojem spavate govori jako puno o vašoj osobnosti.

Stoga, da vidimo kako se uglavnom spava....

Spavanje na boku - tipično za uravnotežene ljude koji su uvijek spremni za nove aktivnosti, zabavu i britke rasprave. Osobe koje spavaju na boku su spontane i fleksibilne, ambiciozno slijede svoje ciljeve.

Spavanje na leđima - na leđima spavaju samouvjerene osobe koje su znatiželjne i otvorene prema svijetu i okolini. Željne su pažnje i često pomalo razmažene. Ukoliko spavate s raširenim rukama i nogama, poručujete da ste nepobjedivi.

Spavanje na trbuhu - na trbuhu spavaju perfekcionisti, ponašanje tih osoba je uračunljivo, ne dopuštaju drugima da se miješaju u njihove poslove, nerado gube kontrolu.

Žlica - partneri u ovom položaju leže na boku, zagrljeni su i traže bliskost. Muškarci pritom pokazuju zaštitnički instinkt, dok žene poručuju da su snažne. Položaj je tipičan za zaljubljene i bliske parove.

Najbolji položaj za tijelo

Znanstvenici sa Sveučilišta Cleveland upozoravaju da nije svejedno u kojem položaju spavamo. Naime, pogrešnim držanjem u snu možemo dugoročno oštetiti kralježnicu, pri čemu kao posebno štetno izdvajaju spavanje na trbuhu i leđima.

Za kralježnicu je najbolje spavanje na boku. Pritom je važna stabilnost, odnosno pravilan jastuk koji jamči ravan vrat i tako štiti vratne kralješke.

Kako bismo dodatno smanjili teret na kralježnicu, preporučuje se spavati s lagano savinutim rukama i koljenima. Također, korisno je između koljena držati manji jastuk.

E, i sad se fino uvalite i spavajte... jer ćete ujutro biti kao novi! ;)

07.03.2021. 21:01:00
http://metro-portal.hr/polozaj-spavanja-govori-o-karakteru/130780/