Metro-portal.hr

objavljeno 18.09.2018. 14:01:00
EU FONDOVI

Poljoprivrednicima 15.000 eura bespovratno

Za realizaciju potpore aktivnosti moraju biti prikazane u poslovnom planu u ukupnom iznosu od 15 tisuća eura u kunskoj protuvrijednosti.

Lovica za poljoprivrednike
Lovica za poljoprivrednike (Arhiva)

Objavljen je treći natječaj iz Programa ruralnog razvoja za tip operacije 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstva. Cilj natječaja  je dodjela bespovratnih sredstva poljoprivrednicima kako bi lakše unaprijedili svoje poslovanje.

Prihvatljive aktivnosti

Ovaj natječaj nudi širok raspon mogućnosti i podrazumijeva 100% prihvatljivih troškova za kupnju poljoprivredne mehanizacije i/ili domaćih životinja, višegodišnjeg bilja i/ili uređenja i poboljšanja kvalitete poljoprivrednog zemljišta, i/ili građenja i opremanja objekata u svrhu poljoprivredne proizvodnje i/ili operativnog poslovanja poljoprivrednog gospodarstva.

Prihvatljivi korisnici

Prihvatljivi korisnici su mala poljoprivredna gospodarstva, upisana u Upisnik poljoprivrednika, ekonomske veličine 2000 do 7.999 eura. Za realizaciju potpore aktivnosti moraju biti prikazane u poslovnom planu u ukupnom iznosu od 15 tisuća eura u kunskoj protuvrijednosti.

Uz poslovni plan do uspješne prijave

Za uspješnu realizaciju projekta i ostvarivanje potpore korisnici su dužni izraditi poslovni plan i udovoljiti određenim kriterijima. Bodovi se dodjeljuju prema kriteriju ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva, indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave u kojoj se provodi projekt i aktivnostima koje imaju pozitivan utjecaj na okoliš.

Prijave započinju 30. kolovoza 2018. godine i traju do 13. prosinca 2018. godine.

Više o natječaju možete pronaći ovdje.

Za dodatne informacije te kvalitetnu i pravovremenu pripremu projekta javite se stručnjacima iz tvrtke Ravecon.

18.09.2018. 14:01:00
http://metro-portal.hr/poljoprivrednicima-15-000-eura-bespovratno/114417/