Metro-portal.hr

objavljeno 23.04.2010. 20:17:00
KOKE SPAŠENE, A RADNICI?

Poljoprerada - radnici dijelili kokoši da ne umru od gladi

Radnici upozoravaju da poslodavac ne hrani ni njih ni koke, a na taj potez odvažili su se nakon bezuspješnog obilaženja državnih institucija i traženja pomoći

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jure Mišković/CROPIX)
Radnici tvornice stočne hrane "Poljoprerada" iz Hrvatskog Leskovca, koji su u štrajku jer već tri mjeseca nisu dobili plaću, danas su ispred sjedišta Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Zagrepčanima darovali više stotina kokoši nesilica kako na farmi ne bi umrle od gladi.

Radnici upozoravaju da poslodavac ne hrani ni njih ni koke, a na taj potez odvažili su se nakon bezuspješnog obilaženja državnih institucija i traženja pomoći.

Svi obećavaju, ali nitko ništa ne poduzima, kaže regionalni povjerenik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi (PPDIV) Ivica Rogić.

Kako se doznaje od radnika, oni su sami otkupili kokoši kako bi ih dali građanima na daljnju skrb. Radnici tvornice stočne hrane Poljoprerada iz Hrvatskog Leskovca u štrajku su od kraja ožujka, a traže isplatu zaostalih plaća, kao i uplatu doprinosa za zdravstveno i mirovinsko osiguranje koji za 120 radnika te tvrtke nisu plaćeni već dvije godine.

Poljoprerada se bavi proizvodnjom, preradom i prometom stočne hrane, a u njezinu sklopu posluje i farma Brezovica s kokošima nesilicama koje dobivaju hranu od Poljoprerade. (hina/metro-portal)

23.04.2010. 20:17:00
http://metro-portal.hr/poljoprerada-radnici-dijelili-kokosi-da-ne-umru-od-gladi/38546/