Metro-portal.hr

objavljeno 17.11.2010. 10:20:14
TRAG LOVE

Policija upala u HAC, privedeni sadašnji i bivši čelnici

Prema pisanju Jutarnjeg i Indexa, privedeni su član uprave Josip Sapunar i bivši predsjednici Crnjak i Prskalo

Fotografija vijesti

U prostorije Hrvatskih autocesta (HAC) u Zagrebu jutros su ušli policijski istražitelji koji istražuju navodne nezakonitosti u poslovanju te tvrtke, potvrdio je glasnogovornik Ministarstva unutarsnjih poslova Krunoslav Borovec. Dodao je kako je riječ o policijsko-uskočkoj akciji zbog čega ne može iznositi detalje kriminalističkog istraživanja te je li dosad netko priveden.

Neslužbeno se doznaje kako policija istražuje nepravilnosti vezane uz aferu Fimi medija. Riječ je o tvrtki Nevenke Jurak preko koje se iz javnih poduzeća i ministarstava, po sumnjama USKOK-a, izvuklo više desetaka milijuna kuna. Po tvrdnjama medija u sjedištu HAC-a blokirani su uredi člana HAC-a zaduženog za financije Josipa Sapunara i direktora sektora za financijske i ekonomske poslove Zlatka Turčića,

U vezi s aferom Fimi medija u medijima su se uz Sapunara ranije spominjali i bivši predsjednici uprave HAC-a Marijo Crnjak i Jurica Prskalo. Vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak u istrazi ove afere uhićena je još u kolovozu, a u istražnom zatvoru u Remetincu nalazi se i bivši šef carine i rizničar HDZ-a Mladen Barišić. Prošli su tjedan njih oboje u više navrata iznosili svoje obrane u USKOK-u. (hina/metro-portal)


17.11.2010. 10:20:14
http://metro-portal.hr/policija-upala-u-hac-privedeni-sadasnji-i-bivsi-celnici/51325/