Metro-portal.hr

objavljeno 19.03.2012. 12:24:55
AKCIJA U INDONEZIJI

Policija ubila militante koji su planirali terorističke napade na Baliju

Pripadnici indonezijske policije ubili su petoricu militanata koji su planirali terorističke napade na otoku Baliju koji je popularna turistička meka

Fotografija vijesti

Indonezijska policija ubila je petoricu militanata koji su planirali napade na otoku Baliju, uključujući i napad na noćni klub koji je popularan među stranim turistima, priopćile su u ponedjeljak nacionalna protuteroristička agencija i policija, javlja Hina.

Petorica muškaraca, koji su ubijeni na otoku tijekom noći, bili su povezani sa zabranjenom skupinom Džama Islamijom koja je izvršila bombaške napade na noćne klubove na Baliju 2002. U tim su napadima ubijene 202 osobe, od kojih su većina bili australski turisti.

Sumnjiva petorka doputovala je na Bali 17. ožujka i nadzirala je noćni klub La Vida Loca, oko četiri kilometra sjeverozapadno od Kute gdje su izvršeni napadi 2002.

"Prošle noći smo neutralizirali petoricu kriminalaca koji su planirali izvršiti terorističke akcije... Svi su sumnjivci poginuli tijekom (policijske) operacije zbog toga što su pružali otpor ili pucali na policijske časnike", rekao je za Reuters glasnogovornik nacionalne policije Boy Rafli.

19.03.2012. 12:24:55
http://metro-portal.hr/policija-ubila-militante-koji-su-planirali-teroristicke-napade-na-baliju/69246/