Metro-portal.hr

objavljeno 17.05.2010. 17:00:41
PRUŽAJU ASISTENCIJU?!

Policija tvrdi da je u Varšavskoj bila samo jedna intervencija

Iz policije tvrde da su postupali samo prema jednom mladiću koji je pokušao probiti kordon zaštitara

Varšavska prosvjed

Zagrebačka policija izvijestila je da je rano jutros u skladu sa Zakonom o policijskim poslovima i ovlastima pružila asistenciju gradskom uredu radi osiguranja početka radova na rekonstrukciji dijela Varšavske ulice te da su tijekom dosadašnjeg mirnog prosvjeda jedino postupali prema mladiću koji je pokušao probiti kordon zaštitara.

U policijskom priopćenju navodi se da je s 21-godišnjim mladićem na mjestu događaja obavljen razgovor te će se protiv njega redovnim putem Prekršajnom sudu podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Dodaje se da su okupljeni građani lupajući rukama izrazili svoje nezadovoljstvo i na jednom dijelu srušili zaštitnu ogradu gradilišta.

U policiji kažu da su jutros u 4 sata u Varšavskoj ulici pružili asistenciju Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet zbog osiguranja početka radova na rekonstrukciji dijela Varšavske ulice. Asistencija je, kažu, pružena sukladno članku 7. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima i tom prilikom nije bilo policijskog postupanja.

Kako bi osigurali javni red i mir na mjestu događaja nalaze se policijski službenici. Drugih postupanja policijskih službenika nije bilo, stoji u priopćenju zagrebačke policije.

Nakon što je srušena ograda u Varšavskoj ulici koju je postavila Hoto Grupa radi početka gradnje ulazno-izlazne rampe za garažu, tristotinjak aktivista Zelene akcije, Prava na grad i građana sada mirno sjede na toj porušenoj ogradi okruženi interventnim policajcima i zaštitarima. (hina/metro-portal)

17.05.2010. 17:00:41
http://metro-portal.hr/policija-tvrdi-da-je-u-varsavskoj-bila-samo-jedna-intervencija/40230/