Metro-portal.hr

objavljeno 19.05.2008. 00:04:46

Policija štiti obitelj i kuću V. Gojanovića

Zaštita nije zatražena, riječ je o slobodnoj procjeni

Zbog izjava u Haagu Vladimir Gojanović postao je nepoželjna osoba među braniteljskim udrugama i sugrađanima
Zbog izjava u Haagu Vladimir Gojanović postao je nepoželjna osoba među braniteljskim udrugama i sugrađanima (Ante Baranić/CROPIX)

Svjedočenje Vladimira Gojanovića u Haagu i dalje je u središtu zanimanja javnosti u Šibensko-kninskoj županiji.

On je, navodno, samovoljno odlučio biti svjedokom optužnice protiv hrvatskih generala. Građani, a osobito branitelji, zamjeraju mu da je kao svjedok tužiteljstva  na suđenju hrvatskim generalima u Haagu  potvrdio kako je tijekom Oluje došlo do pljačke i paljenja kuća  u Kistanjama, te da je jedan zarobljenik vojske pobunjenih Srba ubijen.

Zbog takvih je izjava Vladimir Gojanović, predsjednik Udruge razvojačenih branitelja Domovinskog rata sa sjedištem u Šibeniku, za branitelje vodičkih udruga koje su nakon toga žestoko digle glas protiv njega, i grad Vodice postao nepoželjna osoba.

Za mnoge, zbog ‘nepotrebnog izleta’ u Haag Gojanović, a navodno čak i njegova obitelj, mogli bi imati sigurnosnih problema. 

Branko Peran, načelnik Policijske uprave Šibensko-kninske kaže da od njih nitko nije zatražio zaštitu.

NesigurnostSamovoljnim svjedočenjem protiv hrvatskih generala Vladimir Gojanović zamjerio se njihovim odvjetnicima, ali i građanima. Gojanovići bi zbog toga mogli imati sigurnosnih problema.     

- Međutim, uzimajući u obzir sve što je napisano i rečeno u povodu svega  toga u medijima, kao i ukupne okolnosti koje bi mogle imati loše konotacije za Gojanovića, policija u svom redovitom radu sada češće prođe u ulicom pored kuće gospodina Gojanovića. Mi se tako ponašamo u svim situacijama kada procijenimo da je potrebno, kako bismo sigurnosne prilike držali pod kontrolom - kaže policijski načelnik Branko Peran.

Piše: Piše: Dragan Vlah/EPEHA
19.05.2008. 00:04:46
http://metro-portal.hr/policija-stiti-obitelj-i-kucu-v-gojanovica/7379/