Metro-portal.hr

objavljeno 16.05.2012. 09:55:10
KAMPIRANJE

Policija rastjerala prosvjednike iz parka u Moskvi

Moskovski sud naredio je evakuaciju kampa u parku Šistije Prudi kojeg su podigli aktivisti ruske oporbe u znak prosvjeda protiv Putina

Fotografija vijesti

Kamp aktivista ruske oporbe protiv predsjednika Vladimira Putina, postavljen više od tjedan dana u parku u središtu Moskve, evakuirale su snage reda u srijedu ujutro a dvadesetak osoba je privedeno, objavila je ruska policija, javlja Hina.

Sud u glavnom gradu, pod pritiskom građana koji su se žalili na buku, naredio je u utorak evakuaciju kampa u parku Šistije Prudi, organizirana radi prosvjeda protiv represije oporbe blizu Kremlja 6. svibnja, uoči proglašenja Putina za predsjednika.

Policija je zatražila od aktivista da napuste park. "Sve se odvijalo relativno mirno, bez pravog fizičkog otpora, većina je razumjela što tražimo od njih", izjavio je policijski dužnosnik na ruskoj televiziji.

Tijekom operacije privedene su 23 osobe, dodao je Jurij Zdorenko.

Sud u Moskvi dao je aktivistima rok do srijede u podne za raspuštanje kampa.

Jedan od čelnika oporbenog pokreta Solidarnost Ilija Jašin kazao je u srijedu da aktivisti traže neki drugi park u Moskvi radi prosvjeda, dosad neviđenog u Putinovoj Rusiji.

16.05.2012. 09:55:10
http://metro-portal.hr/policija-rastjerala-prosvjednike-iz-parka-u-moskvi/71031/